Hoppa till innehåll

Fredagsflamset

14 juni, 2013

Det är lite glesare mellan mina inlägg nu på sommaren. Det är ju sommar. Ibland tycker jag vi gör precis samma saker, dag ut och dag in. Jag är mamma Mat&Lek och så är det Angry Birds-pyssel och så är vi ganska panka. Det begränsar en del. Jag har i alla fall en liten möjlighet att få extra sommarjobb (hoppas hoppas, håll tummarna!) eftersom de har brist på instrumentvårdare på ett ställe i stan. Det skulle vara så viktigt att få in den där foten på ett ställe – som jag dessutom tror jag skulle tycka om.

valdigtmycketangry

varpixelvarld

William och jag pysslar med Angry Birds. Det blir fler och fler pixelfåglar och grisar. Nu börjar jag få in den rätta knycken på hur länge man ska stryka de där plastplupparna också, det var inte så självklart i början. Twinsen är också helt galna och vill springa iväg med de kära figurerna, speciellt Isaac. Tyvärr betyder det också att han vill göra samma som W:

Hääj kommer BOMB-fåågejn! varpå han kraschar nåt i huvudet på Milja eller den som finns närmast.

Det är förresten väldigt svårt att underhålla en nästan-sexåring. En tvååring vill ju bara att man ska vara med, men ett större barn – vad vill dom? Shit, va svårt det är med kids egentligen. Man lär sig nya saker hela tiden, verkar det som.

storalekenmedhus
langataget12Det här är liksom ett säkert kort – det här kan jag. Tåg och lego, vagnar och djur. Till den här leken brukar också höra att man får sära på twinsen när Milja sätter en bil mitt på spåret.

– Tut, tuuuut, Miija! säger Isaac, men systern reagerar inte.
– TUUUUT! [vrååål]
Milja…, Milja, ta bort bilen. 
Varpå man själv tar bort bilen eller hela tjejen eller försöker bygga en tillräckligt lång bana, så de kan leka på olika sidor, vilket självklart inte funkar. De är båda jättesuperenvisa och skriker allt vad de orkar när nåt går emot dem. Så konstigt! 😀

lekabaddaIbland lägger de sig på soffan och bäddar ner varann, leker tittut och bara fnissar. Hur kan man vara så liten och söt och liksom så färdig som människa, men ändå under en meter lång?

sockstickaren_samlingJag fortsätter med min socksamling. De blir fler och fler. Fast ibland försvinner de med rasande fart. Jag stickar inte alltid två likadana sockor efter varandra, det är lite tråkigt. Då är det bra att byta. Jag tycker själv om de här sockorna med mycket färg och tunt garn, de ryms så bra i skorna!

festamedbabaIkväll blir det antagligen fortsättning på det här Eget Bröd&Baba ganouj och lite film. Igår var det Ketonen&Myllyrinne, som jag först på senare år har lärt mig flabba åt.

roligtmeddraperi2Dagens Isaac:

Lek med litet duschdraperi, det var vansinnigt roligt! (av nån anledning tänker jag på nån av Evas bilder, när jag ser den här, det är samma min som Sindre eller Marius haft! :D)

 

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. Fammo permalink
  15 juni, 2013 08:29

  Hos oss leker vi ofta mamma, pappa, barn med W. Vi har två familjer och vi besöker ofta varandra över dn kopp kaffe! Men ofta har han också så brottom att han inte hinner när han har så mycket jobb!

 2. iina permalink
  15 juni, 2013 08:06

  ja hur länge skall man stryka de där plastplupparna? jag misslyckas var o varannan gång 😦

  • 15 juni, 2013 09:10

   Jag vet inte, någon minut. Man måste se till att de verkligen smälter, samtidigt som man inte får platta till pinnarna på den vita plattan (vilket jag också lyckats med). Man får trycka till lite grann, men jämnt över hela området.

 3. Erica permalink
  15 juni, 2013 08:51

  Finns det inga barn i ert hus i samma ålder som William? Han kunde kanske småningom vara ute på gården och leka med en kompis. Jag har bott i höghus som liten och där var vi ju alltid ute och lekte.

  • 15 juni, 2013 09:09

   Inte i vårt hus, men kanske i grannhuset. Jag försöker få honom att gå och prata med andra barn, men vi måste nog bara ”utsätta” honom för dem lite oftare. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: