Hoppa till innehåll

Miija åsså!

29 maj, 2013

gavasanden223När man är tjej i ett hushåll med tre killar, är det väldigt annorlunda än den primärfamilj jag kommer ifrån. Där var vi fyra tjejer och så pappa. Jag kan bara gissa mig till hur det är för Milja och uppleva. Hon är så girly-girl jämfört med killarna, det har jag sagt många gånger och det verkar fortsätta. Jag har ibland svårt att förstå hennes lekar och kommer säkert att ha det framöver också. Jag leker helst sånt som killar tycker om; med bilar, tåg, robotar och agenter. Men hur leker tjejer liksom? Själv levde jag sandlådsliv med småbilar och Transformers och öste lera ur diken. Visst kokade jag också mat, som ungarna just nu gör mycket tillsammans, men dock- och familjelekar är lite skrämmande, faktiskt.

När vi var på Viking Grace i vintras med familjen, stannade jag i bollhavet och där runt med kidsen. De lekte och rutschade fint, men så kom det en annan tjej i 3-4-årsåldern och ville leka mamma-pappa-barnlek med mig. Jag gick med på det en stund, tyckte det var lite charmigt. Sen blev det lite skrämmande, för jag visste inte vad jag skulle göra! ”Du ska ju väcka mig och komma och säga att jag ska borsta tänderna”, sa tjejen till mig på finska. 😀

Isaac beundrar sin storebror så otroligt mycket och just nu vägrar han ha på sig andra kläder än Williams. Det är gråt och yyyl när han måste ta av sig en ”stora tjöjan” – en likadan tröja som William har men kläderna måste ju tvättas! Stackars Isaac. 😉 Ibland försöker jag få honom att förstå att ”det här har varit Williams tröja”, så han inte drar iväg med brorsans klädförråd, och det funkar lite sådär. Ibland.

Eftersom det också är dingelidong-övertag i vår familj och det här med hängade grejer är väldigt skoj för killarna, vill ju Milja vara likadan. Så när Isaac skrattar vid pottan över ”kikkeliiii!” säger Milja:

– Miija har åsså kikkeli! medan jag flabbar lite och säger att mamma och Milja har snippa istället (eller vad tusan ska man kalla den?! Nåt måste man säga.)

När Isaac säger att han är stor pojke, säger Milja:

Miija är åsså stor pojke!

Lilla tjejen, jag vet att det ändras, men det är säkert tufft att ha två bröder. Få se vem som håller reda på vem, när ni blir äldre.

Dagens väder:

26 plusgrader och ”helleraja” är spräckt. Värmebölja är ordet och jag njuuuter av den varma senkvällen. Inget är som sommarkvällar och skimrande moln med guldkanter.

evighet_k_boye

 

Annons
One Comment leave one →
  1. Maria permalink
    31 maj, 2013 02:33

    Hej! Känner igen mej.. Växte precis som du upp i en familj med 2 systrar. Har nu 4 barn, 3 killar o sen kom en tjej.. Hon är bara bebis ännu, men det ska bli intressant o se hur hon kommer att utvecklas bland sina bröder. Bra blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: