Hoppa till innehåll

Guldägg, twins och banor

25 maj, 2013

Det är mitt i natten och jag borde verkligen sova. Men hur sjutton sover man, när det nästan är fullmåne ute och den hänger i våra träd som en stor apelsin? Det doftar mjukt av fukt och svala gräsmattor, asfalt och hus. Sommar, nästan hav. Plötsligt är vår sommarkalender fylld av en massa roliga upplevelser, som jag inte hade vågat drömmar om. Blir de av, är en annan femma, men vi har i alla fall planerat!

sommarnatten2Ljus är sommarnatten, månen lyser stor och trind, jag får inte med den på bild, men i alla fall stämningen runt husen. Åh, fina sommar, det här är den allra bästa tiden på året! Vädergubbarna har lovat runt 20 grader i veckan och jag kan inte önskat nåt mer – min favvotemperatur! Perfekt för en mig!

gungeli1Jag var ute med Isaac och Milja en stund i den varma sommarkvällen (eller nåja, 16 grader är helt okej) och det är talko på gång på gården. Jag hade fullt upp att hålla ordning på två, som turades om att gunga på ”mopon” eller rutscha och gräva i sanden. Isaac och jag gjorde sandslott, men Milja hade inte tid för sånt larv.

intekjuffas

 

”Var är mina bilar någonstans”, frågade Isaac vetgirigt och stort. Jag fattar fortfarande inte hur en tvååring kan få ihop långa femordsmeningar, som han gör. Han härmar det mesta man säger. Så ock ikväll när vi kom in och han lyssnade på William:

– Jag är så arg på dig, mamma! fast han egentligen inte var det.
– Jaha, är det så, svarade jag. Förresten är det pappas tur att läsa för dig ikväll.
– Mamma läsa mig! sa Isaac.

Men så blev det inte. Jag och Wili läste om bortglömda leksaktigrar på ett förskoletak, twinsen vill bara höra ”Katt kan på morgonen” eller dito i parken. Och så passade jag och Wili på att spela några Bobba Fett-banor på telefonen, tills jag sa att nu får det vara slut på Gyllene ägg-prat och Angry Birds. Åtminstone tills imorron.

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: