Hoppa till innehåll

Skogskyrkan

23 maj, 2013

Bakom Honkapirtti i Runsala, ligger det en skogskyrka med bänkar av runda stockar. Det är lummigt och frodigt i skogen, en bredare traktorväg leder fram till några öppna klippor. Det påminner mig lite om Pörkenäs, förutom att vi inte är vid havet (men faktiskt inte så långt ifrån heller). Där hade vi vårfest med dagis idag. Det var ganska kallt idag förstås, bara runt 13 grader, men i alla fall uppehållsväder och ganska myggfritt.

skogskyrkanÅbo svenska församling var med oss en stund i en kort andakt och några sånger. Av nån anledning var William arg och ledsen över sjungandet. Antingen ville han inte sjunga eller så är det pinsamt på något sätt (jag vet faktiskt inte) eller så var det tråkigt. Fast sen sjöng han glatt med när hela hans grupp uppträdde, det är inte lätt att fatta vad de där ungarna vill! I slutet sa Isaac, högt och tydligt mellan varje sång: ”Nuuuu bulla o saft!”, som han tydligen pratat om hela dagisdagen också.

bollabollaDagis bjöd på hembakade kanelbullar, jag vet inte hur många ungarna egentligen åt. Lite knasigt blev det ju med festen, eftersom vi hämtade barnen direkt från dagis och åkte till andakten/vårfesten, utan middag. Fast det ordnade sig när vi kom hem, då käkade alla gröt och mackor istället.

bollabarn2Ett litet tag satt alla stilla. Det kanske inte var så dumt att dra med sig picknickfilten i alla fall, fast jag tyckte den var så bökig att dra med sig.

Tack snälla för kommentarerna till det förra inlägget! Det går framåt. Inte är det här ju något nytt eller ovanligt, för mig och inte dör jag av det heller.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: