Hoppa till innehåll

Inte så självklart

12 maj, 2013

Åh va glad jag blev idag, när jag läste i Psykiatri-bloggen om att killen får vara på avdelningen och mera ute! JA, så ska det gå till! Och tänk, de där vårdformerna som man använder på Vasa Gamla sjukhus är förbjuda i lag i t.ex. Danmark, eftersom man anser att de är inhumana. Det blir fler och fler såna här fall inom psykiatrin, som inte riktigt bara är psykiatri, utan tangerar neurologi, vilket är ett helt annat området. Det som sker i huvudet är inte bara en eller två saker, man har inte bara ”fel i huvudet” eller ”någon spasm” eller sånt man pratade om förut. Det finns många människor som löper amok och mår väldigt illa, för att de har fått fel vård och ingen har lyssnat på dem.

Det är också klart att vissa patienter kan vara mer våldsamma än andra, mer eller utan förklaring. Den vård de får idag är samma sak som den vård man fick för 20 år sedan, när folk hade feber. Med andra ord, man behandlade febern, men inte orsaken till den! Nu vet vi bättre och det ska gälla på andra områden än influensa och feber.

Det är dessa tankar som snurrat i mitt huvud ikväll, samt tankar på alla dem som inte kan fira en vanlig morsdag, för att de saknar sitt barn. Alla har det inte lika bra. Och alla kanske inte har fått bli mammor, som de har önskat. Eller kanske har de sin egen mamma i himmelen. En kompis sa det så bra:

En dag som denna, mors dag,väcker inte alltid positiva känslor. Jag önskar trots denna kommersiella dag, att alla skall ha en underbar dag och komma ihåg att ni är de bästa huruvida ni är mor eller inte. Värdet ligger inte inte i det du gjort och åstadkommit utan i det du är och står för.

Själv fick jag sova till nio, jag fick paket av twinsen på sängen (även om de ville ha armbanden med träkulorna tillbaka ^_^), Mika och jag har varit trötta hela dagen och gnällt på ungarna, som i sin tur varit lite rastlösa. Ja, det är ju sådär ibland. Man kan inte bestämma vilket humör ens barn ska vara på, oavsett vad det är för dag.

Imorron är det dagis och skola, det ser jag SÅ fram emot! Alla är friska och det är jag tacksam för, låt det förbli så, vi har en rolig vecka på kommande!

presenten_1William hade gjort en tygkasse till mig. Han var så ivrig när han gav paketet, redan tidigare i veckan, att han talade om vad som fanns inuti, innan jag hunnit öppna. Men vad gör det. Och vilken perfekt kasse det blev, till mina noter! Han har gjort en labyrint på framsidan och jag diggar att han skrivit ”I am Will”, utan att veta om det. 😀

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: