Hoppa till innehåll

Tvillingliv, del 62

7 maj, 2013
tags:

Man märker lätt på Isaac när han har hög feber; han svarar ja på allt. Och nej på frågor om han vill ha glass. Lilla killen, han har haft ganska hög feber i två dagar nu, men det börjar äntligen släppa. Han har fått vara med fammo när jag haft skola, men idag var han hemma med mig. Jag vet inte hurudana barn andra har, men våra ungar vill ofta att vi (föräldrarna) ska leka med dem eller se på hela tiden. Jag försöker styra twinsen till att leka självständigt också, det har gått relativt bra.

För Isaacs del betyder det att han bär runt en massa bilar. Helst famnen full och så byter han lite då och då. Eller så lägger han sig ner på golvet och kör fokuserat, studerar alla detaljer. Ibland går han och kollar på barnböckerna och säger:

– Den hä e bajs. Den e tjååkig. Den häe osså bajs. Isaac tycker inte om!
Samma sak man ska välja böcker att läsa på kvällen. Då det är så många som är ”bajskakka”, fast han egentligen gillar dem. Fast vissa kan han gillar och svarar högt:
– MmmmMm! Den e bja!

(undrar vem han lärt sig av. :P) Just nu verkar det också vara viktigt det här med vem som är ”dum” eller ”dumsnut”. Max Axeltryck och Professor Z hör till dem som är de största dumsnutarna.

Milja har inte samma intresse för de här arma bilarna, men hon både gillar och beter sig som en Angry Birds. Vi maten idag deklarerade hon klart och tydligt att hon ville att storebror skulle spela ”Ann-Gji Bööjs-Öjds!”. Med bestämd och viktig betoning på stavelserna.

pssthemlig

Ibland man få Milja att leka andra lekar än pojkarna. Som hemliga kojan. Vi gömmer oss under ett skynke och jag säger: ”Kom! Ska vi ha hemligheter?” och Milja skrattar och sätter händerna för munnen och fnissar!
bitapagubbar

Jag lyckades röra ihop både en lyckad korvsoppa och veggosås med Quorn, ris och stekta grönsaker, fast Isaac satt och grät nästan hela tiden. Han var antagligen hungrig, ville inte ha korv eller frukt, utan skulle ha just korvsoppa, men han började fråga efter ”tajjrick” och ”haaklappen” redan när jag stod och skar potatisen i bitar. Lille man, hoppas han får sova bättre inatt än han gjorde de senaste två. Och Milja krymper lite varje gånga man badar henne. Mika brukar säga så. Hon blir liksom så liten och hopkrupen och extra söt. (och gnager på saker och händer gör båda tvillingarna just nu – mera stora tänder på kommande, medan storebror snart(?) tappar sin första.)

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: