Hoppa till innehåll

När det lättar

26 april, 2013

Praktikperioden är över, vi har haft utvärdering och bedömning med vår handledare/lärare (ja faktiskt, till och med siffermässigt) inom olika delar av det vi har gjort på praktiken. Det känns fint att det har gått bra och funkat, trots allt! Jag har också fått prata med och träffa en massa coola läkare och sjukskötare. Är det så att alla läkare är rika och kollar på bilar och båtar och fina resor hela tiden, eller har jag fått en snedvriden bild av det hela? 😀

Nu känns det fint att satsa lite mer på skolan igen och den hög med uppgifter som väntar. Men först, lite helg! Och lite spring! Jag är taggad, nu kör vi. Fast det är ju först imorron. Det blir det första midnattslopp (eller vad man ska kalla det på svenska) som arrangeras i Åbo och det kommer att gå längs åstranden med start klockan 22 imorron kväll/natt. Jag har varit med och Midnattsloppet i Stockholm, men bara som åskådare och då tyckte jag en mil kändes så superlångt! Ja, en bit är det ju, men det ska väl gå för sig. Hoppas på en bra löpardag, så man inte är tokslut vid målet sen.

Det råder total Angry Birds-feber här hemma. Det och Cars 2 är nåt som snurrar dagligen. ”Änkii Böööds”, säger Milja glatt och vill se storebror spela på Xboxen. Ja, vi sträckte oss så långt att vi pungade ut med 30 euro för att få eländet på boxen, för att få ha telefonerna ifred. Dessutom vill småttingarna också se.

Angry-Birds-ComicsDen här känslan har jag ibland, även om jag faktiskt gillar de galna fåglarna, jag med. Men nån måtta får det va. Dessutom är Star Wars-spelen bäst. Jag skulle vilja hitta ett par påslakan till överkomligt pris med motiv från antingen Star Wars- eller Space-episoderna.

ankkaritWilliam fick en slemmig liten fågel (ur nån slags samlingsgrej, den var i en ogenomskinlig påse) och den här har varit en storfavorit. Den ska bada, borsta tänderna, bada igen och duscha och sen slängas upp i taket så den fastnar där.

lalatv

Isaac är den som är minst intresserad av Angry Birds. ”Kaarjs Kakkonen” ska det vara och ”Finn-bilen, Bissten-bilden, FanSESSko!”. Snart kan jag hela den där filmen utantill, i sömnen. Fast det lustiga är att man upptäcker fler och fler småsaker i de snygga Pixar-filmerna. T.ex. heter Tokyo Towkyo här och (alltså tow=bärga) och det fanns egentligen inget alternativbränsle som hette Allinol, det var bara ”Mass Assetyck” som hade hällt nåt explosivt i vanlig bensin. Åh, sorry, nu spoilade jag filmen. ^_^lalatv2
lalafintvaderSolen kom fram efter en lång och regnig fredag och de luddiga sommarmolnen blåste bort, medan alla somriga fåglar kvittrar och skvittrar utanför. 

fulltos_1Milja kommer ibland fram till mig och kastar sina smala, svala armar runt min nacke. Spontankramar, liksom. Det är en av de finaste känslorna man kan ha, efter en rörig middag och en GOODDIISSDAAG då ungarna blir helt rabiata och kastar sig över det vi ställer fram, som om det vore det enda tillfälle i livet de får äta godis. Såna gånger undrar man om 

1. Ungar kan ge en hörselskador
2. Godis är knark i smyg
3. Det kanske vore bättre med fler än en godisdag/-kväll trots allt.

”Lijjjaa mamma”, säger Milja och tar fast i mina öron och gungar fram och tillbaka och skrattar kluckande. ”Mamma e gulla, Imma e gulla, Milja e gulla”.

PS. Måste bara puffa för namnlistan lite till, vet att det var på ÖT idag också, hurra hurra! Nu 673 namn, tack! Vi fortsätter! Hoppas vi får över tusen namn och att ni sprider ordet! Kanske vi även kan starta en liten insamling så att killen skulle få komma till Torneå, till den öppna vården där! DS.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: