Hoppa till innehåll

En full helg

17 mars, 2013

glad80aring
enfullhelgfes
twinsenpafest

Oj vilken fullspäckad helg det har varit. Vi har firat en glad och pigg 80-åring, som det brukar heta. Jag kan skriva under på det, när det gäller Eine-mummi, alltså Mikas farmor (vi kallar henne mummi i alla fall, eftersom det passar bra bara och för att de andra barnbarn kallar henne så.) Trots att hon har celiaki, är allegisk mot mjölkprotein och en massa olika E-ämnen, är hon en sån där kanonmormor som bara går och går. Fixar mängder och mängder med mat, men på lördagen behövde hon inte göra det själv, eftersom en massa folk var bjudna till Werkahovi. Tack Eine för den fina festen och maten! Ungarna trivdes också, twinsen sprang fram och tillbaka i salen, men det gjorde ju inget. William ville mest sitta och äta godis och spela Angry Birds, den nya hårdvalutan. 🙂

mamsenochbarnenVi ser allvarliga ut, men sådär tråkigt var det verkligen inte. 😀

miljabaddaratbilar

Milja bäddade åt alla bilar (när hon fick låna dem av bröderna) och medhavda gubbar i de stora servetterna. ”Sss, sss! Nu sova! sa hon och fnissade och satte handen för munnen.
litenmedfaffa


alvar_kusinerna
ppassr

ute_alar3

storrekusinerr


yolo_lehma

Efteråt samlade vi ihop ungdomarna (eller nja, vi är väl lite i överkant för att räknas som ungdom) vi ut på pubrunda till några favoritställen. De bor inte i Åbo, så vi passade på att visa lite av det nattliv vi känner till och platser där alla får rum. Det var jätteroligt att få sätta sig ner och prata med alla, det är inte så ofta man är samlade såhär. Tack för det, allihop! Det blev en ganska lång kväll och den här dagen var lite trög, om man säger så. Vi fortsatte med matfesten hos Eine-mummi, ungarna var blyga när det var så mycket folk där, så de satt faktiskt stilla och var synnerligen väluppfostrade för det mesta. Det var tur det, för det var några som var trötta. 😀 Nu är jag glad att det inte blir så mycket YOLO-liv på ett tag, utan vardag och skola. Det behövs det också!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: