Hoppa till innehåll

Närheten

7 mars, 2013

kea29

Lycka är att kunna sätta sig i bilen och vara vid Ikea på fem minuter! Jag skulle bara ha en sladd, ett lakan och en metallstång, men det blev lite förkläde, ett par tallrikar och barnbestick också. Dessutom tycker jag faktiskt Ikea har tråkiga barnlakan just nu – vill se en förändring, kom med nåt nytt, inte bleka pastellfärger!

Så småningom blir det dags att flytta twinsen till större sängar, men än funkar spjälsängarna, speciellt då vi har gavlar som går att ta bort på ena sidan, så att de kan ligga i den som en vanlig säng, ett tag till, fast utan den ena själsidan alltså. Ingen av dem har klättrar ur sina sängar än, men jag ser att de båda skulle kunna göra det, om de verkligen ville.

kea65Om jag skulle vara barn, skulle jag vilja den här sängen som är superhög, bred (svårbäddad) och som har ett skrivbord eller plats för soffa undertill. Det är ju så mysigt! Jag föreslog åt fammo, som var mitt sällskap för dagen, att jag skaffar ett sådant och bäddar in mig i en pysselvrå undertill. ^_^

kea46

Men det blir nog någon sån här säng för vår del. Träsängen som står närmast kostar 159 om jag inte missminner mig, men då kommer ju kostnaden för madrasserna till. Den kändes däremot lite ranglig, kanske för att de inte skruvat ihop den tillräckligt hårt eller så var den en sån modell. Metallstommen som fammo håller i, kändes bättre. Och den svarta intill var också fin! Är det nån som har köpt våningssäng från Ikea, erfarenheter? Plus eller minus?

kea47
kea67

Förutom sängar och barnsaker, kollade vi på kök och inredning förstås. Och roliga bord! Jag gillar saker som man kan fälla ihop eller som inte tar så mycket plats, även om det inte är något vi ska satsa på nu. Den där lampan som hänger över matbordet var ju skoj också, men den spred ju inte så hemskt mycket ljus.

kea41

Det har kommit in nya lådor i retrofärger, med förstärkta lock. De var roliga! Finns bland annat i en storlek som passar för sortering av tidningar.

kea42De här Promenad-tallrikarna var snygga.  Inte för våldsamt retromönstrade, men ändå med den där samma touch:en. Vi gillar!

kea45

Och muggar är aldrig fel! Fast de här köpte jag inte, de hade lite klumpiga handtag, på samma sätt som Iittalas Ego-serie. Jag gillar koppar man kan hänga upp, eller som inte har handtag alls.

kea43

Men snyggskålen är jag störtkär i! Inte den översta i glas, utan den vita, Skyn, som är lite sned. Både fammo och jag köpte ett par, för att se hur vi trivs med dem, men jag vet redan att jag vill ha fler. Merja, vad tyckte du? De var inte jättesvåra att placera i diskmaskinen heller. De är individuellt förpackade, vilket genast ger en känsla av lyx, men så är de inte heller de allra billigaste. 6,99 kostar en serveringsskål. Den rosa serien heter Godta. Jag tycker inte så mycket om den rosa, men kom på i efterhand att det kanske inte vore heldumt med denna i turkost.

kea349Det var strålande solsken och snön smälte i rasande takt, det är halt och sladdrigt ute, men soligt, soligt, roligt på ställen med stora fönster!

kea78

Och VAR är Ikeas köttbullar?! Jag letade och letade, tills jag hittade skyltar som talade om att alla köttbullar är borttagna tills vidare ”som en försiktighetsåtgärd”. Wtf? Ikea utan köttbullar är som McD’s utan BigMac! Och jag som inte skulle äta så onyttigt idag. Äh, sak samma, det var en god broiler-Wallenbergare jag fick också!

kea66Hemma blommar mina tulpaner för fulla muggar, jag har inte tagit dem ur plasten, för då skulle de ligga över hela köksbordet! 😀 Det stod dessutom i nåt tips att man gärna ska låta tulpaner stå minst ett dygn i sin förpackning, just för att få dem att hållas upprätt. Hemma hos oss har vi lite för varmt för att tulpaner ska trivas speciellt länge, men vissa gånger blommar de fint ändå.

kea39Voilá! Så har vi ljus i vårt kökshus! Ett litet steg för Strömsö-mänskligheten, men ett stort steg för en småbarnsfamilj, där allt inte händer så snabbt! PS! Om du köper lampor ur serien Inreda, se för guds skull till att du köper en sladd så att du kan sätta i kontakten i väggen också! Den sladden ingår inte i grundpaketet (mummel, mummel… Ikea-prylar…). ^_^

senstadsresa

På senkvällen stack jag iväg till stan en snabbis för att tanka och träffa en snygg 17-åring, som är i stan med sina klasskompisar, på studiebesök. Isaac fick låna storebrors plats och var SÅ stolt över garagebommar, kvitton, att få trycka på alla hissknappar. Fast blyg för tjejerna. När jag kramade Jennie sa Isaac: Neee, nee, Massdabilen! För det var ju det som var mest intressant, inte mammors och syrrors klädbestyr. Fast innan vi gick, pussade han lite på Jennie i alla fall.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 8 mars, 2013 06:41

  Orsaken till att du inte hittade köttbullar vid Ikea är att de tagit bort dom efter att ha hittat spår av hästkött i dom :/ Minns inte var det var som dom hittade det, Japan, kanske? Men dom drogs in över hela världen…

  • 8 mars, 2013 11:05

   Jag förstod ju det, men hade inte läst just den nyheten om att det fanns i Ikeas köttbullar också. Nåja, jag förstår dem, bättre så i alla fall.

 2. fammo permalink
  8 mars, 2013 08:47

  Hejsan och tack för sälskapet igår! Ikea helt ensam är liksom inte rätt, man måste kunna diskutera och tycka om eller ”tycka inte” med någon annan så tack ännu en gång för en trevlig 2-timmars besök! Även jag tycker jättemycket om skålarna vi köpte, är säkert seriens djupa talrikar men hos oss så kommer dem säkerligen att fungera som skålar för allt möjligt annat än soppa, kan hända att du kommer att se dem vid ”påskmatbordet” ! Hur som så dem var vackra och lagom i storlek för oss iaf. Ser framemot ett nytt besök då vi börjar inreda tvillingrummet!

 3. 8 mars, 2013 06:34

  Äsch då, och vi som eventuellt är på väg till Ikea och mumsa köttbullar med barnen imorgon. Tror de kommer att bli besvikna, i alla fall Sara som gillar dem massor. Vi har annars funderat på att köpa den svart sängen åt pojkarna. Det bästa med den är att den kan tas isär till två enkla sängar när de inte längre vill sova i samma rum.

  Sen vill jag rekommendera dig att kolla in denna firmas möbler innan ni bestämmer er: http://www.vekenkaluste.fi Inhemska möbler som inte är alltför dyra och som man kan få hemtransporterade relativt billigt. Har en bekant som beställt därifrån och är jättenöjda.

  • 8 mars, 2013 11:07

   Tack för länken! Det var bra det där du sa om att de kanske inte vill sova i samma säng senare. Fina sängar de hade på Vekenkaluste också! 😀

 4. 10 mars, 2013 12:16

  Hos oss delar pojkarna rum ( 5,5 år och 2,5 år). Vi böt till våningssäng i förrgår. Adam har sovit i spjälsäng tills dess, har dock haft bort ena spjälsidan. För vår del blev det en Sandra familjesäng från jysk. Känns helt stabil, men klart man märker kvaliteten är från jysk.. Gillar den breda nedre sängen (120 cm) då kan vi ligga där och läsa saga på kvällen alla, men sedan flyttar storebror upp till övresängen (80cm)(vilket var hans önskan att få sova högt uppe). Hillar också att den inte är lika hög som de flesta andra våningsängar, här går dock min och äldre sonens åsikter isär. Han var aningen besviken för att hans högsäng endast har tre trappor och inte är så hög. Färgen är ju furu och kanske inte den snyggaste men det går ju att måla…. Vet dock inte om det är en säng som passar twins… Men vi är nöjda so far…

  • 10 mars, 2013 09:20

   Tack för infon! Vi får se vem som delar rum, det är inte säkert att det blir tvillingarna. Isaac och William har ju intressen närmare varann just nu, och jag har en känsla av att storebror lägger beslag på överslafen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: