Hoppa till innehåll

Långlördag

2 mars, 2013

Hej igen snöstorm! Det är inga små mängder som kommit ner. Vi trotsade ovädret en stund idag i alla fall, men långt gick vi inte.

ohwinter4

Alltså på allvar, vad hände med våren? Jjag vet att man inte ska förvänta sig så mycket i mars, men ändå. Samtidigt är det alltid lite häftigt med snöstorm, så länge man slipper skotta. Och minusgrader, hurra för minusgrader då man slipper slaskiga, våta byxor.

ohwinter1

ohwinter2
arktisvadret1
Det förvånade mig att twinsen var ute så länge trots alls. De brukar bli jätteledsna så fort de får snö i ögonen (när det blåser). Kanske de glömde bort det för att de fick vara i den stora ruschkanan (på dagis får man nämligen inte det förrän man är tre och är i stora gruppen). Det farliga är isen under all snö. Idag ramlade en berusad, äldre man omkull alldeles intill oss, Mika och en annan hjälpte honom resa sig och komma hem, medan ungarna nyfiket följde efter. Igår ramlade en dam vid tågstationen. Jag gissar att vårdstationerna har många benbrott och frakturer att ta hand om den här helgen, för mer snö är på kommande.

enstadsvy

På tal om väder. Det här var ett superväder vi hade, för halvannan vecka sedan.

ohwinter5

Twinsen var trötta idag. Jag också. Jag vaknade i kallsvett klockan halv två, av att jag inte visste var jag var. Mina drömmar var fyllda av rum som inte ledde någonstans och jag trodde på allvar att vårt sovrum inte angränsade till något annat. Det tog att tag att skaka av sig drömmen. Isaac sov i stora sängen och föll i golvet lite före klockan sex på morgonen. Han grät en massa, Milja sov en liten stund till (och jag fattar inte hur den ena kan sova när den andra gråter, men det händer ofta, om det inte är jättetidigt på morgonen, som nu). Sen märkte jag att Miljas rygg och säng var genomblöta, så det blev klädbyta, blöjbyte och godmorgon med Barnkanalen. Snark.

Jag har förresten trappat ner min panikattackmedicin till noll nu, för fem eller sex dagar sedan. Tyckte att det gick ganska smärtfritt när man tar det såhär långsamt och när jag inte känner samma panik längre. Igår slog det tillbaka, eller vad det nu var. Jag behöver inte medicinen, men jag vet att man kan få abstinenssymptom och jag tragglar mig genom dem. Med gråt, med trötthet, med uppgivenhet och med en viss apati. Men jag vet hur panik och ångest känns, så det är inte det som är felet.

Det blev en tung hemresa igår, jag lyckades inte boka en gratis sittplats åt W och tåget var fullt, han var rädd för de susande skarven mellan tåget och så vidare. Just där, där jag stod med tre kassar och ett gråtande barn, ville jag bara bort, långt bort. Och sen en fullproppad lekvagn med stojande barn. Jag började undra om vissa människor är mer lämpade för föräldraskap och i så fall är jag inte en av dem. Läste också i senaste numret av KaksPlus om Hannah Norrenas tankar om barn nummer två. Hon skrev att hon har unnat sig en Thailandresa (med singelmammor) per barn, för att hon fött barn och varit hem med dem. Alltså what? Hur har man råd med sånt? Å andra sidan har ju jag haft mina Österbottenresor, men det är kanske inte riktigt samma sak… Lugnt sagt. Nåja, var och en med sitt. Däremot håller jag med Hannah om att folk frågar och daltar en massa när man får sitt första barn, men när man får nummer två (eller två och tre) förväntas man kunna det här, må bra och sitta där med svaren. Att man placeras i en helt ny kategori. Det är så sant. Redan sånt som förlossningen med twinsen. Fastän rummet var fullt av folk, var det ingen som hejade på mig (kom igen nu, krysta! Andas nu, krysta två!) eller nåt, utan de stod bara tysta. Varför det?

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 3 mars, 2013 06:30

    Du har fått ett bloggaward! Kolla min blogg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: