Hoppa till innehåll

Ice, Ice baby

12 februari, 2013
tags: , ,

jaamunluoSäga vad man vill om vintern, man får bannas över snö och slask, men visst kan den vara vacker! 😀 Snart börjar takdroppen. Jag trevar efter ett annat ord för takdropp, men kommer inte på det. Ett gammalt ord, dag-nånting? Nej, vad tusan var det. Jag hörde det i tv häromdan.

jaejae3

jaejae4
jaejae1Det ligger något naivt och dunkelt, lite mysik, liksom i sådana här bilder. Jag vet bara att jag tycker det är vackert. Vissa människor reagerar inte alls på dem och då är det så. Jag letar alltid efter detaljer. Det kanske beror på att jag i min barndom såg samma saker, var mycket ute. Om vårarna längtade jag efter att Bäcken skulle börja rinna, ett litet dike som mynnade ut i Esse å. Det porlade så fint över en trädstam, där har jag suttit många gånger.

jaejae2Är det någon annan än jag som kommer att tänka på Iittalas kastehelmi? De tog väl sin inspiration från daggdroppar, men jag tycker det här kommer närmare. 😀

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Maria permalink
  12 februari, 2013 11:26

  Kan det vara dagsmeja du menar?

 2. 15 februari, 2013 11:10

  Häftiga bilder. Är galet förtjust i is 🙂

  • 15 februari, 2013 11:50

   Tack! Jag gillar både is och vatten. De bildar naturens häftiga pussel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: