Hoppa till innehåll

Fyra i en

12 februari, 2013

Jag känner att jag upprepar mig lite genom att börja detta inlägg med att säga ”När William var liten… ” men det lär komma ännu fler sådana inlägg i framtiden! ^_^

Hur som helst, när han var liten, under två år, började jag/vi läsa för honom. Det var mest enkla böcker, sådana som rekommenderas för upp till tre år. Nu säger jag bara; våga ta fram de där barnböckerna i kategorin 3-6 år! Ikväll låg vi i vår myshög och jag läste ”Vit och svart och alla de andra”.  Andra böcker som går bra är ”Kaninen som inte ville sova”, Prick&Fläck-böckerna och Ihmeelliset aistit (Nalle Puh). Vi läser på finska och svenska och ibland sjunger jag lite på estniska. ^_^ Tvillingarna, speciellt Milja, är superförtjust färgglada böcker och nallar. Förut hade jag nån slags förklaringsmani och den är svår att komma ifrån. Jag ville helst att William skulle förstå allt på en gång. Varför var det så viktigt? Det är nog nånslags OCD-grej i mitt huvud. Måste-få-förklara! Jag tror det har varit till en nackdel många gånger. Barn behöver få upptäcka, säga fel, klä på sig kläder ut och in, utan att man påpekar det, men hjälp va svårt det är att inte lägga sig i. Jag anstränger mig, jag försöker i alla fall!

fourinone1

Med andra ord, jag lär mig och ungarna lär sig också nya saker. Idag somnade en glad William först av alla. Han har börjat i simskola idag vid Impivaara. För 25 euro får han och en vuxen gå tio gånger. Tack fammo för att du satt vid datorn och bokade tiden, så han kom med och tack för att du kan gå med honom! 😀 Förutom att han kanske lär sig ta några simtag, märker han att han visst kan saker!

Dagens småbarnsvardag:

Jag sitter och sjunger för två glada tvillingar, pottränar. Vi skrattar och sjunger, men det händer inte så mycket. Jag sjunger Bamse bamse spindel och vi letar navlar på samtliga inblandade. Efter en lång stund stiger tjejen upp – och kissar förstås på golvet. Varför är det så mycket mysigare med golv än potta? En minut och en ren blöja senare, meddelar hon stolt ”kakka!”. Jaha! Va bra! Men faktiskt, det är bra. Det är ju bara att byta. Och självfallet är det bäst att göra nummer två i en ren blöja. Och det här är ett lyxigt ”problem”, vi är glada över att få vara friska, med tanke på hur många som varit och är sjuka. Vi hade ju en lång sjukperiod under hela julen – låt det stanna på förraårssidan!

Dagens mys:

– Mammaaaa, jag kan massera din arm, säger W i mörkret.
– Jaa, gärna! Va mysigt.
– Okej, nu får du massera min. 

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. Fammo permalink
  13 februari, 2013 08:41

  Vilken glädje jag upplevde när jag märkte hur glad William var efter första ”lektionen”, så mycket glädje man kan ge ett litet barn med liten insats!

  • 13 februari, 2013 01:58

   Ja säg inte annat! Mera motion åt folket, speciellt småfolket! 😀

 2. Gudrun Karlberg permalink
  13 februari, 2013 11:19

  Den tid barnen är små är en otroligt kort tid. Mina barn har alla tre passerat 35 år nu. Så njut du av allting som händer medan barnen är små! 🙂

  • 13 februari, 2013 01:58

   Så sant och den är så fruktansvärt intensiv! Jag förstår de som skaffar barn med många år emellan. Då njuter man helt klart på ett annat sätt.

 3. 14 februari, 2013 11:01

  Det är roligt med barn och pottor och blöjor.. Här försöker vi också potträna.
  Går kanske inte så bra, men det går framåt!
  Nu sitter iaf sonen på pottan. Med kläderna på förstås. Men ändå.. 🙂

  • 15 februari, 2013 01:02

   Ungefär som hos oss då, framåt! Kämpa på, det får ta tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: