Hoppa till innehåll

Viking-premiären

23 januari, 2013

vg_franfonstretHej bloggvärlden! Vi lever! Ja, vad vi lever! Jag har bara inte hunnit blogga, eftersom det är skola, löpskola två dagar i rad, matlagning och barn och hej faderuttan! Igår lämnade vi Åbo hamn för en alldeles särskild, efterlängtad resa och då hade vi den här utsikten. I bakgrunden ser man Viking Amorella, men den tog vi alltså inte.

vg_lahto

Vi åkte med en här skönheten istället! Det stora, nya, fina Vikingfartyget Grace. Det är inrett lite på samma sätt som de gamla båtarna, med café, buffé, lekrum och många hytter, men många saker är ändå nya, större och framför allt så mycket färschare!

vg_tools2
vg_tool1Det här är ungefär samma område, utanför cafeterian (och nära lekrummet), men bilderna är tagen sent på kvällen och sen på dan. Jag gillar de där stora, lite retro-liknande figurerna, som förekommer på olika ställen runt om båten.

vg_welvome

Hej och välkommen! Det finns äntligen TV i varje hytt! Det var vårt tisdagsnöje. Mika och jag gick inte ut och festade på nån bar, men vi låg länge och bläddrade bland de finska och svenska kanalerna innan läggdags. Så fort en kryssning går! Vi hann ju bara se lite på båten, ta en liten öl, ungarna somnade och fammo&faffa tog plötsligt hand om alla tre, fast det var meningen att vi skulle ha William.

vg_ovrebatt

Nejdå, den här stora, coola killen trivdes som färjan i vattnet i sin överslaf. Jag som funderade på att skaffa en våningssäng åt twinsen. Kanske jag skulle statsa på en våningssäng åt killarna istället och låta Milja ta över Williams rum?

vg_brillor

Gick på världens största flytande tax-free och provade lite glasögon. Fast jag var inte störtimponerad av tax-freen, den liknade de övriga båtarna, förutom att det fanns mer plats för allt och att det var ljust och fint. Sen kom jag på att jag kanske passar i brillor. Det verkar ju lovande, eftersom min syn på höger öga har blivit sämre.

vg_whiskey

Mika hittade sin skattgömma.

vg_klimatet

Såhär såg det ut mestadels av vägen. Eller så var det ännu mer is. Kraaas och braaak och klasch lät det och ett tag på natten vaknade jag av oljudet från den starka isen och trodde vi skulle sjunka, när jag hörde motorerna jobba. De har förresten helt nya motorer i den här Viking-båten; den är tystare och använder naturgas.

vg_7

Lekrummet är delat i två våningar, där den nedre delen med bollhav (båten på bilden) är avsedd för 0-6-åringar. Det finns även ett rum med Playstation 3 ovanför och ett annat, ”Teens”-rum med Xbox Kinect på ett tredje ställe. Här spenderades en stor del av dagtiden med ungarna.

vg_lekrumgrans

Det är en tjock, ljudisolerad glasvägg mellan café och lekrum, vilket ger bra insyn, men även lugn och ro för den som äter.

vg_bols

Tittut, var är Milja? Jag tror jag var den enda mamman som faktiskt grävde ner mig i bollhavet, men jag passade på när det inte var så många andra där. 😛

vg_pagang vg_trapp vg_4

Vyer. På väg, i trappan, vid fönstret i hytten när vi var vid Åland. Andra båtar var så skoj att se på! ”Toooja bååtaj!”.

vg_tronstamning

Är det nån annan som får lite Tron-stämning? 🙂

vg_3
vg_1

Idag åt vi på buffén, igår på Frank’s. Båda var riktigt bra och lite olika. På Frank’s får alla vuxna ett kort, man går till olika kök och beställer det man vill ha, lämnar sen in kortet (som man betalat alla mat och dricka med under tiden man sitter där) medan man på buffén beter sig ”som vanligt”, dvs köar och tar av allt som bjuds. Det var bra mat på båda ställena.

vg_2

Lite arktisk stämning och utsikt från bufféutrymmet.

Nu är vi glada över resan och säger Tusen tack, fammo och faffa för att ni bokade resan så tidigt och för att ni spenderade så mycket tid med barnen. Det är en ovärderlig gåva. ♥ Vi var glada när vi åkte, men det är faktiskt också lika skönt att komma hem och sova i egen säng – så ska det väl vara också? 🙂

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Barbro permalink
  24 januari, 2013 09:30

  Roligt att få info om färjan och sen är ni en helt underbar familj/släkt som gör så många olika aktiviteter tillsammans allihopa.Lycka till i fortsättningen.<3

 2. anneli honkanen permalink
  24 januari, 2013 07:04

  roligt att höra om er kryssning. Jag kom redan att fråga om den förrän jag hittade rapporten ovan.

  • 24 januari, 2013 10:23

   Det gör ingenting, frågor är trevliga! Vi hade så roligt, men vi borde ha bokat en familjehytt. Det finns såna nuförtiden och det innebär att det är en dörr mellan två hytter, så man kan umgås utan att gå ut i korridoren. Fast egentligen; såhär i efterhand spelade det ingen roll. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: