Hoppa till innehåll

Älskade, jobbiga ungar

5 januari, 2013

Det är livat här hemma, hej och hå. Det är stök, bök, tvätt och stoj, mat och tjat. Sådana här gånger blir jag så trött på alla duktiga mammors inlägg. Eller ser jag inte de som är mindre duktiga? Det är svårt att skriva om det som är tungt. Det var inte så förut, men i takt med att barnen växte och blev större – och fler – kändes det mer skamligt på nåt sätt. Man ska inte visa de dåliga, man ska bita ihop och vara en bra mamma. Man ska inte gnälla. Och det är också så att jag inte alltid vill komma ihåg det där gnället, när jag läser bakåt. Eller vill jag? Jag har inte bestämt mig.

Isaac är svartsjuk på mig, när jag leker med Milja. Det blev jättetydligt igår när jag&Milja försökte bygga ett Duplo-hus. Han försökte rasera huset, medan vi lekte och radade gubbarna i sängar och vid bord. Milja kvittrade som en tok och älskade husleken, men Isaac ville vara Hulken. Efter ungefär 15 nej och en utvisning ur rummet (plus en massa bröl) kom Isaac tillbaka, varpå jag frågade om han ville vara med. Det ville han och i tio minuter gick leken bra.

Om man bara orkade leka hela tiden! Eller gå ut! Det är mitt eget fel, jag är så trött (alltså fysiskt) den här tiden på året och vill bara sova, när man är hemma. Man blir ju knäpp av det här hemmalivet! Tack och lov för skola och vardag, som vi snart återgår till. Ledighet är bra, men det får vara nån måtta med allt. Speciellt när man inte kommer iväg så lätt, som nästan alltid drar på ungar eller matkassar eller bibbaböcker. Det är då man läser om andras resor på FB eller restaurangbesök och bio och tänker: Jaja… om några år. Men fram till dess då?

Fun. – Carry On

jipiii1Vet ni förresten hur det ser ut när man tvättar en Liberoblöja? Såhär. Jag var helt säker på att jag tagit bort allt innan twinsen hjälpte mig med kläderna. Jag var … småarg, milt uttryckt, efter den här indicenten. Det var vit, geléaktig kramsnö som följde med ur maskinen. Och fan vad den satt fast! Rekommenderas ej. Självfallet hände det när jag hade satt maskinen full med alla små sockor och barnplagg också.

fruktstunden16Men det är ju inte ungarnas fel att de har tråkigt. Det ÄR bara det just nu. Ibland hittade man dem stillasittande och nästan tysta. I flera minuter.

lekmedyogamatta

nomatterif2

Ikväll får vi en ledig kväll hemma, Mika och jag. Det är bokstavligen nära till tårar, jag vill bara sitta och stirra. Det blir bättre, det går uppåt. Förresten trodde jag att jag kunde sluta med den där panikattack-medicinen. Nej, det gick inte mer än ett par dar. Fan, va man känner sig B. Eller kanske parasta A-ryhmä kanske. Nåja, jag slipper väl de där drömmarna om att jag kvävs eller dör nu.

Om ni vill läsa nåt mer, kan ni bläddra genom listan.

Varsågod, Linn! ^_^

Bekännelselistan 2013

[x] Jag behärskar en snowboard
[ ] Jag älskar Sigge & Alex podcast
[ ] Jag är ingen podcastlover
[x] Jag har medverkat i ett tv-program under min livstid
[x] Jag har varit kär i Nick från Backstreet boys
[ ] Jag är kär i Nick från Backstreet boys
[x] Jag känner att min blogg ska bli bättre än någonsin 2013
[ ] Jag tänker vinna ett bloggpris inom fem år
[ ] Jag är för bra för Bloggpriset 2013
[x] Jag finns på Instagram (kolla: iparadox)
[ ] Jag älskar sushi
[x] Jag hatar sushi
[ ] Jag ser på BUU-klubben varje dag
[ ] Jag dricker mer rödvin än vad som anses hälsosamt
[x] Jag älskar brieost och pepparkakor
[ ] Jag har en hund som kissar inne
[ ] Jag vill aldrig i hela livet ha en hund
[x] Jag har en tatuering
[x] Jag har två tatueringar
[/] Jag gillade Palme-dokumentären
[x] Jag har haft tandställning
[ ] Jag känner mig positivt inställd till ett skönhetsingrepp
[ ] Jag äger en segelbåt
[ ] Jag blir sjösjuk och hatar båtar
[x] Jag älskar Swedish house maffia
[ ] Jag har sett The Hobbit och älskade den
[ ] Jag har sett The Hobbit och hatade den
[x] Jag har fräknar
[x] Jag har åtminstone en svår fobi
[ ] Jag har rymt hemifrån
[ ] Jag drömmer om giftermål
[ ] Jag upplever att mina föräldrar är asjobbiga
[ ] Jag skulle döda för en flytt till en annan stad
[x] Jag trivs i min stad
[x] Jag har ett barn (eller två eller hundra)
[ ] Jag har inga barn, men vill gärna ha
[x] Jag studerar på daglig basis
[ ] Jag jobbar och jag hatar det
[ ] Jag är föräldraledig och jag lider
[ ] Jag är fullständigt tillfreds med min livssituation
[x] Jag är underbar och omtyckt av alla (och på jobbet går det också JÄTTEBRA)
[x] Jag väntar mest på pensionen, tror jag
[ ] Jag har snattat i min ungdom
[ ] Jag har fått sparken
[x] Jag har sagt ”lol” i en riktig diskussion
[ ] Jag har fullständigt skämt ut mig på julfest 2012
[ ] Jag har kissat på mej av skratt den senaste månaden
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat
[ ] Jag har inte skrattat på flera år
[x] Jag har frustat ut valfri dryck genom näsan
[ ] Jag har ätit avocadopasta fler än en gång
[ ] Jag har rört mig naken på offentlig plats
[x] Jag föddes med en sjukdom
[ ] Jag har spytt på sjukhus
[x] Jag har aldrig brutit ett ben
[x] Jag har fulgråtit i famnen på en doktor
[ ] Jag har uppsökt vård pga alkohol
[ ] Jag har har svimmat pga förlossning
[ ] Jag har aldrig rört mig utanför landets gränser
[x] Jag har emigrerat
[ ] Jag har besökt Österbotten som turist
[ ] Jag har bott i Nyland hela mitt liv
[ ] Jag har bott i Österbotten hela mitt liv
[ ] Jag har alltid hatat Stockholm
[x] Jag föredrar skidsemester
[x] Jag känner stor kärlek till Åbo
[ ] Jag vill bo i Åre
[ ] Jag vill bo i Afrika
[ ] Jag vill bo i Karis
[ ] ”It vild ja flykt från Vööro naa”
[ ] Jag cyklar oftast till jobbet
[ ] Jag ogillar min chef
[x] Jag äter på McDonalds i smyg
[ ] Jag är vegetarian, men jag drömmer om knackkorv
[x] Jag älskar lonkero
[ ] Jag spelar på spelautomater i K-affärer
[ ] Jag är en manisk LCHF:are
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan
[x] Jag irriterar mig alldeles vansinnigt på många finlandssvenska bloggerskor
[ ] Jag är ohälsosamt besatt av bloggar
[ ] Jag dricker mitt kaffe svart
[ ] Jag har krockat en bil
[ ] Jag är singel
[x] Jag har en partner som är snäll
[ ] Jag vill göra slut
[ ] Jag spelar svårflirtad
[ ] Jag har gått på blind date i år
[ ] Jag blir bara dumpad, dumpad och dumpad
[ ] Jag VILL vara ensam, för i helvete!
[ ] Jag bara dumpar, dumpar och dumpar
[x] Jag har varit otrogen, sorry (nej, inte mot Mika)
[x] Jag har skiljt mig, grattis mig!
[ ] Jag letar efter JUST DIG!
[ ] Jag har fuskat i ett sällskapsspel under julen 2012
[ ] Jag fick alldeles för många julklappar i år
[ ] Jag fick alldeles för få julklappar i år
[ ] Jag struntar i julklappar
[ ] Jag firar inte jul
[ ] Jag firar så mycket jul att jag börjar redan i september
[ ] Jag älskar julpynt
[x] Jag är jultomten
[ ] Jag fick en iPhone till julklapp (har ju en redan)
[ ] Jag ska snart åka på solsemester
[x] Jag avundas alla som snart ska åka på solsemester
[ ] Jag älskar Radio x3m
[ ] Jag föredrar Vega
[ ] Jag äger ingen TV
[ ] Jag älskar Twitter
[ ] Jag hatar högklackat
[x] Jag har en ohälsosam relation med min dator
[x] JAG ÄLSKAR BLOGGLISTOR!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: