Hoppa till innehåll

Den tröga starten

2 januari, 2013
tags: , ,

Alltså suck. Det här långa jullovet är verkligen långt. Nadja hade beskrivit det här så bra i dagens inlägg.

Jag skulle vilja vara en sån som hela tiden njuter av att ungarna är små. Att kunna göra det och ge upp sitt eget liv (eller nöja sig med att  göra färre egna saker, är en gåva). Men hur fasen ska det gå till? William har dötrist och trissar upp tvillingarna, det låter som om vi har 13 och inte 3 barn i lägenheten. Twinsen kasta klossar, pennor och bestick på varandra och oss. Ena stunden är W nöjd, den andra stunden får han tokfnatt och säger att han hatar alla. Gården är som en stor lerpöl eller kanske snarare sandpöl, och det var tydligen ett misstag att vi inte gick ut idag. Imorron har vi dock förberett oss. Om alla är friska drar vi till Caribia och låter ungarna plaska där istället. Det är våtare, men mindre sand där.

Det tog en och en halv timme att lägga twinsen, som absolut inte ville sova. Det funkade inte alls med att pappa la dem heller. Icke!
– Biiitis, mamma Biitis! skväkte Milja.
– Bitti! Mamma Bitti! vrålade Isaac.

Således blev det jag igen, som lindade in mig med ungarna i stora sängen. Det känns fint och värdefullt att vara så viktig, men samtidigt tungt att man är fast på det här sättet. Jag får lite cellskräck, eller hur man nu ska beskriva det.

Men jag vill inte minnas bara sämre saker från årets början, så jag sätter in ett par bilder på myskorven. Slappmästaren. Isaac Ris Gosegris. Mammas prutt och fis.

mysliggar2
mysliggaern1

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 2 januari, 2013 11:46

  Oj, vad skönt o höra att man inte är ensam i båten. Man håller på att tappa förståndet ibland. Och tillika älskar man sina huliganer så hjärtat svämmar över. Och tackolov är jullovet snart slut. Sku det nu helst bli vinter igen. Jag tror inte jag hann gnälla över snön och vill hellre ha kallt o snö – än det här!!

  • 3 januari, 2013 01:47

   Det är du verkligen inte! Och precis sådär är det, man vill absolut inte vara utan ungarna, men man vill kanske ha tillbaka vardagen emellanåt också. Och jaaa, vinter tack, mera snö och minusgrader!

 2. 10 januari, 2013 03:17

  17 ârig tjej här… Har lite dâligt samvete för att jag totalt älskar mammabloggar. Vad ärligt och bra du skriver, man fâr höra smâbarnslivet frân andra perspektiv. Jag fâr själv se när jag blir mamma, men jag vet att det dröjer mânga âr. Tack för en bra blogg!

  • 11 januari, 2013 01:25

   Tack för kommentaren! 😀 Varför skulle man inte få digga mammabloggar? Det är ju bara vanliga människor, som råkar få barn. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: