Hoppa till innehåll

Annat än pepparkaksbak

20 december, 2012

En av twinsens favoritsånger vid läggdags har länge varit ”Tre små gummor”, fast jag bytte ut gummor mot grisar och det blev en succé. Sen avslutade jag sången med ”… åka karusell och äta karamell och sen så ska de sova under täääcket!” för att lugna ner fyra små ben som alltid vill vara ovanpå mig (fast det är egentligen rätt mysigt)! Så fort jag avslutat sången säger en av dem, oftast Isaac: ”Meeja gisar, meja giisar” och vi börjar om. Idag bytte jag till ”En sockerbagare här bor i staden” och den var också poppis! Den innehåller ju enkla ord som bakar stora, bakar små och pepparkakor… och grisar! 

Sen upptäckte jag nåt alldeles härligt idag, eller egentligen fick jag bara bekräftat hur tvåspråkiga ettåringar redan är. Jag började sjunga ”Blinka lilla stjärna” och hann inte mer än tre ord in på sången, innan Isaac, storprataren, sade: Tuiki, tuiki! (alltså de första orden av samma sång på finska). Tack fammo – eller dagis – som sjunger och lär barnen alla möjliga sånger, kultur och sånt på finska också!

Baka var kvällens tema. Man borde väl baka pepparkakor, men Wili ville modellera. Länge, länge satt vi och gjorde bilar, maskar, igelkottar och pizzor. Isaac var mest förtjust i maskar och Milja petade ner små bollar av leran i burkar och fiskade upp dem med en gaffel och fnittrade sådär förtjust kvittrande som bara småtjejer kan!

bakalitenkaka
bakaliten2

Jag säger förresten modeleeera, medan dagis säger modell-le-rah, som det heter så fint. Eller muovailuvaha, då. Wili och jag redde ut alla möjliga språkliga alternativ och jag konstaterade att han var ”douli på att baka!”

Däremot var det väldigt intressant med deg som man inte får smaka och det blev en hel del påminnelser åt de minsta om att inte stoppa det där i munnen.
– Jo, lite får man smaka, bara lite, om man är nyfiken, sa William. Det smakar lite salt.

Dagens mysigaste:

lapseni

Dagens mys nummer två:

Täcki, täcki! säger twinsen och vill krypa upp i soffan när det nåt bra på tv. Och något bra är just nu: Thomas tåget, Pingu, I drömmarnas trädgård och Rorry. Och Cars. Gud de där arma, dyra bilarna, de är sååå populära.


tackitacki

Annons
One Comment leave one →
  1. 21 december, 2012 02:10

    Det verkar varit en bra dag. 🙂 god jul på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: