Hoppa till innehåll

Tidig julfest

18 december, 2012

Idag gick julfest ett av två, av stapeln. Det är dagis som har delat upp grupperna på två dagar, för att alla ska få plats. Idag var det Williams tur och imorron är det twinsens. Men huu, va tidigt det blir när man ska dra iväg med tre stycken små, så att vi faktiskt är framme lite för halv åtta på dagis.

suddsugg2 morgonmyset2

Det är minus åtta, det har snöat inatt igen och man känner sig lite som i Alaska eller Lappland, inte Åbo.

morgonmyset1

Såna här gånger är jag faktiskt avis på de som har ett garage eller tak över bilen. Det finns några få platser som har tak, men inte på den parkering som tillhör just vår husgrupp. Stora killar sitter i framsätet, jag och bebblorna tränger in oss där bak. Det är tur att man inte har alltför fina kläder som skrynklar sig, det skulle inte gå.


morgonmuyset3

Fina dagis och fina barnen! Vad de växer! Kom du inte nyss ur min mage, William? Det är ju bara ynka fem år sedan. När man ser tillbaka på tiden såna här julfestdagar, tycker man det gått så snabbt. Andra, vardagsdagar, då ungarna springer och välter huset, går tiden väldigt långsamt. Nu sitter de som små ljus, de sjungar av hjärtans lust – till och med William som inte har velat sjunga på några tidigare fester. Efteråt sa han:
– Mamma! Såg du mig, såg du oss! och jag nickade glatt. Sen fortsatte han:
– Jag kunde inte den där sista sången så bra, det var så svåra ord! (Nu tändas tusen juleljus som alla sjöng tillsammans)
– Jamen du sjöng ju så bra i de andra, den där sista kan faktiskt vara ganska svår för vuxna också.

Det fina var också att en av dagisvuxna hade grävt fram en sång hon själv hade sjungit (Elda åt kråkorna eller något sådant) och det visade sig att den nu var både min och Williams nya favorit! (Och kraxefar och kraxemor, eller hur det nu var! :))

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Leia permalink
  18 december, 2012 06:12

  Sätt snälla inte ut bilder på andras barn. Man måste fråga lov först…

  • 18 december, 2012 09:16

   Jag tänkte på det, det brukar jag inte göra heller, men det var en fin gruppbild utan nåt pinsamt osv. Tog bort den.

 2. Maria permalink
  21 december, 2012 11:07

  Detdär med isig bil låter alltför bekant… tills nu för nån vecka då min man föreslog att vi skulle köpa kupévärmare till min skrotbil! Det är hur skönt som helst att sätta sig i bilen o rutorna är rena! 🙂 Kolla tex Biltema, de har flera varianter i olika prisklasser o Made in Sweden! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: