Hoppa till innehåll

Budgetlöparen

18 december, 2012

Äntligen har förkylningen gett med sig såpass mycket att jag vågar springa igen. Jag var på väg till min sedvanliga bana i skogen, tills jag kom på att det är skidspår där nu! Ouch, snö och is och minus sju. Det var ett tag sedan jag sprang senast.

Nu måste jag faktiskt fråga er andra om råd. Hur klär ni er på vintern? Jag lånade Mikas vinterlöparbrallor och hans avlagda dubbar (Wohoo, det var ju en succé! De funkar fint och finns hos ClasOhlson för en ringa summa). Men sen då? Jag har min vinterjacka och ett underställ och mina thai-shorts, men det blev kallt om rumpan och vaderna när det blåste så mycket. (3-4 sekundmeter är väl som en sommarbris, men inte på vintern!).

Benvärmare och prasselbyxor utanpå de vanliga löparbyxorna kanske? En till tröja undertill? Det ska ju vara lätt för mammor att ”bara gå ut och springa, man behöver bara skor.” Nej pyttsan, detta är en materialsport av rang! Fast löparkläder är så sköna, jag gillar dem!

20121218-220446.jpg

20121218-220455.jpg

20121218-220503.jpg

Det var fantastiskt fint i skogen idag och jag avverkade nästan 6 km på 41 minuter. Man springer snabbare när det är kallt, tydligen. 🙂

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 19 december, 2012 09:01

  Då det var -15 hade jag trikåer i caprilängd, långa trikåer och vintertrikåer (wind stopper). Underskjorta, teknisk långärmad, tunn fleeceliknande tröja och löparjackan som är vindtät. Kompressionsstrumpor som räcker upp till knäna, ett par strumpor till och benvärmare 🙂 Jag tycker att det viktiga är att inte släppa in luft, så tajt! Och vindtätt. Kylan är inte det värsta, utan vinden.

  • 19 december, 2012 09:33

   Tack, det var ett bra svar, ska tänka på det där med att stänga in värmen och benvärmare.

 2. 19 december, 2012 02:13

  Den där rumpan är alltid ett problem, om den fryser man alltid..
  Men jag har nu sprungit med ett par stickade knälånga tights, som min mamma gjort… ett par äkta ”stickaböxor”, och DÅ var äntligen rumpan varm 🙂

  • 19 december, 2012 09:34

   Hihi, jag tänkte faktiskt på ett par stickabyxor, jag får ta fram stickorna och göra ett par till mig själv. Hmm, i svart skulle det nog inte se annorlunda ut än shorts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: