Hoppa till innehåll

En me(n)tal rensning

19 november, 2012

Ibland är det skönt med en riktig utrensning av gamla burkar och plastbyttor. De samlas ju på hög, när man bor i lägenhet. Mehukattiflaskor, reklampapper, kartonger, ett par trasiga leksaker som man inte kan sortera med brännbart och massor med burkar. Nu är de ute. Och nu är slaskrören rensade, tvättmaskin och diskmaskin tömda ett par gånger och tjohoppfaderallanlej.

Jag har tvättat ur en del barnmatburkar som ska få åka med till dagis imorron, de blir bra pysselmaterial. Det har tagit lång tid att samla dem nu. För det första åt ju tvillingarna aldrig någon burkmat, förutom efterrätterna. De har jag köpte lite då och då fortfarande, eftersom de är goda att ha på gröt eller äta som sådana lite då och då. Jag har också plockat ihop en del restgarn och nystan som jag fått på köpet nån gång och nu tar jag dem också till dagis. Mamma tipsade mig om att jag borde samla toarullar också, men vi har faktiskt bara såna man spolar ner numera.

Det har kommit en ny Quornprodukt (ny för Finland) och vi är superglada över den! De här filéerna hörde till Mikas och mina favoriter när vi bodde i Sverige. Det hände ganska ofta att vi levde på dem, grynost och ris, speciellt då vi tränade som mest. De smakar ungefär som välstekt kyckling och gick bra hem hos tvillingarna också. Speciellt hos matvraket Isaac som sa att de vara ”kana”.

Vilken fröjd och lycka det blev ikväll när William la ifrån sig en burk med smålegon och minipusselbitar (eller vad man nu ska kalla de där små blocken man kan fästa i varandra) och tvillingarna för en gångs skull fick låna dem. Nästan ingen bit åkte i munnen, men man får ju vakta hela tiden. Jag tror Milja tog en näve och gömde någonstans också, men dessa bitar har jag inte hittat än. =P

Imorron blir det tandhygenist för min egen del, en massa mathandlande och sånt där tungt men nödvändigt. Och lite stickcafé, som vanligt på tisdagar. Å andra sidan stickar jag lite varje dag, så jag vet inte om det gör nån skillnad. 🙂

Dagens Hmm: 
Vi har två julfester på dagis att gå på. Klockan 07.30, den ena är på en tisdag och den andra dagen efter, samma tid. Varför det? Kan man inte ha dem samtidigt?

Dagens sparkampanj:
Jag tar ut och skakar och skakar på printerns kassetter med färg, för att få dem att räcka längre. Och det funkar faktiskt.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: