Hoppa till innehåll

I sång, i snö, i bröd

28 oktober, 2012

Kontrast är ett ord som har färgat den här helgen, både till sinnesstämning och handlag. Isaac får mer tänder och gråter antagligen mer för det, Milja gråter för att Isaac gråter och de bråkar ofta om samma leksaker eller pennor. Eller så ska de absolut klättra upp på stolen vid datorbordet och riva ner de få saker som de inte får ha eller inte bör ha.

Jag har både hunnit med att fira Finlands svenska damkörsförbund 25 år, genom en konsert i Mikaelskyrkan. Vi blev bara sex körer, men när vi ställde oss som förbudskör lät det så maffigt! Allra mest imponerade var det att lyssna på ensemblen Flera Röster från Åland, de är så sjukt duktiga. Bilden jag valde är av Lappfjärds damkör. De pengar vi fick in, gick till Rosa Bandet.

Efteråt blev det mat och en kort sits på Kåren. Jag fick inga studietidsvibbar, eftersom jag tillhör de få(?) i Svensk-Finland som inte studerat på ÅA, men Kåren har jag besökt nån gång tillsammans med bästa gymnasiegänget.

Senare på kvällen firade jag Inters silvermedalj med vännerna och passade på att och stuffa lite. Eller säger man jåra eller bara dansa? Man vet att det var länge sedan man var ute, när det man gör har ett obekant namn. 😀 Skoj var det i alla fall.Idag passade vi på att njuta av snön som fortfarande ligger kvar. Vi åkte lite pulka med ungarna i en av de inhägnade lekparkerna och nu är det bra att många av parkerna har en kraftig lutning och således en egen pulkbacke!

Milja och Isaac minns ju inte pulkorna sedan ifjol och var således rädda för det skrapande ljudet. När vi satte dem tillsammans gick det bra och då vände vi rädslan till ett ”meeja, meeja” istället.

Ungarna radade upp sig exemplariskt medan Mika och jag röstade. Det var ingen kö och vi visste vem vi ville rösta på, så det gick smärtfritt.

 

W och jag håller på med ett roligt pysselprojekt; ett nytt hus där jag stickar små gardiner och virkar blommor och han själv har gjort sina första luftmaskor, tillsammans med mig. 😀Jag bakade bröd av semlemjöl, lite sirap, olivolja och ett par nävar frön. Det blev gott!
William sa:
– Mamma, du bakar alltid gott bröd! Kanske de som bor på trean känner att det doftar bröd från oss!

Doften av nybakt bröd är en av de bästa dofter jag vet.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: