Hoppa till innehåll

Matmåndag

27 augusti, 2012

Det blev lite knepigare att steka köttbullar sedan tvillingarna började klättra upp på bordet. För det första kan man inte ha saker där, för det andra sticker de iväg åt varsitt håll och man står där med händerna fulla av köttfärs. Sen hämtar jag den ena, som letar efter nåt på toaletten, medan den andra är på väg till stekpannan och jag bara: nejnejnejnej! Jag sätter dem i matstolarna, på betryggande avstånd från varandra, eftersom de har kommit på att de kan dra varandra i håret. Stora tussar lossnar ibland, jag är förvånad över att de inte skriker mer över det där. Men Milja låter sig inte luras, hon kom på att man kan skrika jättehögt och sen skratta, så får man mammas uppmärksamhet!

Håh håå. Det är roligt med de här störtsköna typerna, men usch va less jag blir på att man lagar mat och när de äntligen ska äta, sitter man själv med kurrande mage och ser minst en kastar nån av dem maten runt sig. Det tar en kvart att städa upp och tack och lov finns det ett par DVDn som de faktiskt sitter och ser på. Mellan varven ropar de: MAMMAAA! för då är det nån MakkaPakka jag måste se eller nån PinkePonk som har pruttat på ett lustigt sätt.

Och varför är det alltid punktering på det enda däcket, fast jag redan lagat det en gång? Tur att vi har pumpen med oss hela tiden. Jag skulle nog kanske inte välja däck med luft fler gånger…

Det ösregnade inatt. Såpass mycket att dagisgården var helt full med vatten och att vissa hus i Portsa och mitt i stan hade fått in en massa vatten i källarna. Jag hörde åskan klockan fem i morse. Gick upp och tog lite vatten. Jag är inte rädd för åska, men just då var jag sömndrucken och ville inte se några blixtar. Tänkte på den där tjejen i Sverige som hade blivit av med sin häst nyligen, för att blixten slog ner i den. Huu, så hemskt. Man ska ända ha respekt för naturens krafter.

Jag väntar på att förkylningen ska släppa. Vi är inne på vecka fyra. Det kommer och går. Lika knäppt som vädret den här sommaren.

Jag gjorde en halvdålig meme ikväll, men Milja hade en så lustig min, att jag bara måste använda bilden. Förslag på bättre text? 😀

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. fammo permalink
  28 augusti, 2012 07:43

  Top-grej; du sätter väl den in i FB! Jag märker att det verkligen är dax för twinsen att börja på dagis för att lära sig veta hut!!!! Ha en bra fortsättning på dagen.

  • 28 augusti, 2012 08:29

   Hihi, menar du den sista? Den är redan där.
   Tja, jag tror inte det hjälper med dagis, men det vet ju du också. 😀 Det får ta sin tid, men det hjälper i alla fall att man inte är ensam om det. Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: