Hoppa till innehåll

440 skäl att älska garn

23 augusti, 2012

Den har dykt upp nu. Den nya affären (som jag faktiskt sökte jobb på) i Postens gamla utrymmen. 440 kvadratmeter garnglädje, som heter Lankamaailma. Kedjan finns i Helsingfors också och tydligen går det bra för dem. Det var tokstort! Vi åkte in till stan en stund en kväll för att rasta ungarna och för att köpa en ”I drömmarnas trädgård”-DVD. Det är det enda som duger just nu, ifall det inte är Hopla. Inte mer Hopla nu, mina öron krullar sig, jag blir undernärd på bilder och har den där arma musiken i öronen dag och natt! Även tvillingarna kan den utantill och vet från vilket håll alla saker kommer och vad som ska hända, om man nu ens kan säga att det händer saker i den där enkla världen.

När jag körde in mot stan såg jag den. Lankamaailma, nyöppnad. Och öppen fortfarande! Jag var ju bara tvungen att kika in. Det var garn, garn och … garn! Hylla efter hylla och bord efter bord. KnitPro och Clovers nålar, tillbehör och alla garn jag funderat på hur de känns, bland annat Trekking och Nordlys. Man blir ju knäpp med mindre! Vem ska köpa allt det där garnet? Nåja, tre nystan köpte jag, de hade dessutom en hel del erbjudanden eftersom de nyss öppnat. Två rosa nystan fick jag på köpet, men de vet jag inte riktigt vad jag ska göra av. Får kanske bli en tröja eller en liten halsduk. ^^

Ungarna har somnat och jag öppnade en pilsner, nu ska jag sticka några varv innan det är dags att sova. De känns så korta, de här kvällarna. Och ibland känner jag mig så otroligt rastlös. Understimulerad kanske? Nu ska jag sticka några varv, kolla vem som hänger på dagens Stickcafé på fejjan och lyssna på David Guettas senaste.

David Guetta – She Wolf (Falling to Pieces) [feat. Sia] [Michael Calfan Remix]

Annons
11 kommentarer leave one →
 1. 23 augusti, 2012 09:32

  Jag måste testa visa det där åt mina åxå 🙂

  • 23 augusti, 2012 09:36

   Mina barn älskar kaniner, alla tre. Det kanske är delvis därför. 😀 Eller så är det enkelheten i det där. Jag visar andra saker åt dem, men det funkar inte alls.

 2. Marina permalink
  24 augusti, 2012 06:39

  Vår lillasyster 1 1/2 år vill bara se på Bärtil, deras ljud skär oxå i mina öron. Men inget annat duger, hoppas det går om snart. Ha en skön fredag, ser ut att bli fint väder.

  • 24 augusti, 2012 08:55

   Det har inte gått hem här, inte än i alla fall. Vissa barnprogram är riktigt roliga, andra är hemskt irriterande.

   Tack detsamma, det hade vi!

 3. Åbobo permalink
  24 augusti, 2012 07:41

  Åh, jag måste skicka min mamma till Lankamaailma nästa gång hon kommer till Åbo! Själv har jag tummen mitt i handen när det gäller handarbeten…

 4. 24 augusti, 2012 09:40

  Ojjjj..det där blir definitivt en favoritbutik..dit bara måste jag 🙂

  • 24 augusti, 2012 08:54

   Man får se till att inte gå för ofta bara. 🙂

 5. 24 augusti, 2012 07:43

  Var? Var? Jag har vallfärdat både till Helsingfors- och Tammerforsbutikerna, men en Åbobutik skulle passa mina vägar bättre… Jiiihaaaa. Släng dig i väggen IKEA!
  ps: Teletubbies har också trevligt ljud 😉 (not) men det har gått över. Efter tre barn med varsin Teletubbiesperiod Vilar nu mina öron till dubstep eller vad det nu heter…

  • 24 augusti, 2012 08:54

   Åh jösses, Teletubbies funkar här också, men jag gillar dem sådär. Hatar de där repriserna. 😛 Men ungarna ska vara glada och får se på lite tv då och då.
   Affären ligger mitt i stan, på Humlegårdsgatan 1. ^^

   • 24 augusti, 2012 09:18

    Tack!! Då hittar jag fram. Har ju bott i Åbo i 5 år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: