Hoppa till innehåll

Mamma och filmen

22 augusti, 2012

Ikväll såg jag nästan hela Slumdog Millionaire. Missade början, för att vi la ungarna. Jag blir så tagen av film, jag lever mig in, jag blir så tårögd för de där barnen i slummen och för att man inte kan göra något åt det. Det är tur att jag inte jobbar som läkare, jag skulle gå sönder inombords för att man aldrig kan hjälpa alla. Ni som har sett den förstår kanske, speciellt i början när Jamal berättar om sin barndom. Mika brukar säga: ”Hörru, det är bara en film, kom ihåg det” medan jag hulkar och torkar tårarna. Jag är bara sån. Å andra sidan tänker jag att det är samma saker som förenar oss människor; Hopp. Att aldrig ge upp. Underbart.

Ibland tänker jag på hur lyxigt vi har det här i Finland. Mat i överflöd. Så mycket att Milja nu vägrar mat och kastar den runt sig. Det är tungt, jag blir arg för att hon inte äter. Och ledsen, förstår inte varför. Jag brukar tänka att vi kan föda upp en hel by i Afrika med den mat som ungarna kastar på golvet. Vilken lyx vi lever i. Och duschvatten, varför GÖR man inget med duschvatten? Det är tiotals liter som kunde användas för att spola i toaletten om man körde det genom ett filter. Tänk så mycket vatten man skulle spara. Eller är jag korkad som tänker såna här tankar om och om igen?

Isaac och Milja kollar inte film. Bara Hopla. Om och om igen, den där samma kaninen som håller på att göra mig tokfnattig. Isaac sätter sig i soffan och frågar: ”Hopla?” medan Milja ställer sig intill TVn och petar. Varför är inte TV-apparater som förut, så man kunde röra på dem, utan att man behövde vara rädd för döda pixlar?

Men hur ska man kunna vara arg på folk som suger på sina tår och pussar en på kinden. Det går ju bara inte. Vilken tur. =)

 

 

 

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. 23 augusti, 2012 06:13

  Jag har fått en kod för att göra en bebisbok och jag tackar så mycket för vinsten. Det ska bli jättespännande att komma igång. Tack än en och gång och ha en bra dag! 🙂

  • 23 augusti, 2012 12:52

   Så bra, härligt! Lycka till med mammalivet! 😀

 2. fammo permalink
  23 augusti, 2012 10:03

  Hos oss samma sak; jag är den som kommenterar!

 3. 23 augusti, 2012 12:42

  Känner igen det där. Jag lever mig också så in i filmer att jag knappt varken ser eller hör annat som händer. Sen jag fått barn har jag knappt sett en film, för jag vill sitta där i filmens värld och leva mig in i den. Inte hoppa upp och stoppa in tutten mellan varven.

  • 23 augusti, 2012 12:53

   Ja precis sådär är jag också. Det är rätt störande, för jag har svårt att fokusera på annat, fast jag vill det ibland. Nu när ungarna har börjat sova bättre och lägger sig halv nio eller nio har det börjat gå att se film igen. Hang in there! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: