Hoppa till innehåll

Sommarfredag

17 augusti, 2012

Det blev riktigt störtvarmt i lekparken ikväll. Vi hade åkt till parken nära fammo och faffa, tvillingarn lekte jättefint och turades om att gunga. Eller nåja, de var lite arga över att inte kunna gunga samtidigt längre, men ibland vill de inte och vissa gungor ryms de inte att sitta så. Den här parken är så bra, för den är helt inhägnad, så man behöver inte vara rädd för att nån försvinner.

Det känns helknäppt att det är fredag. Jag är fortfarande sommarvimsig av det här vädret, pappamånader och semestrar hit och dit. Men det gör ingenting, vi har ganska bra rutiner i alla fall, om man bortser från det där vakna klockan sex, som twinsen sportar med. Urk, det är det tyngsta med bebisåren. Det här med att stiga upp så tidigt. Man har så mycket sämre tålamod när man är trött, vilket förstås säger sig självt.

Vad är det förresten för mutantvirus som härjar nu på sensommaren? Slem och hosta, vissa får feber, alla tycks drabbas och det tar ganska länge innan det går över. Blä för virus, säger vi, förutom för de där snälla virusen, som jag glömt namnen på (retrovirus?). De som ansågs vara ”skräp” i vårt DNA, men som gett oss både motståndskraft och fortplantningsförmåga för många tusen år sedan (Jag såg ett intressant program om det i Vetenskapens värld eller på Kunskapskanalen).

En sak är i alla fall säker. Mina barn trivs bäst med sand, kastruller, småstenar, brädlappar och snören. Och möjligtvis gungor. ^_^

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. småkusin i kvadrat permalink
  18 augusti, 2012 09:08

  Vilket jättefint foto du tagit av bladet med vattendroppar på! Imponerad av dina kunskaper. Och annars så sportar jag också med att rädda spindlar och andra småkryp, vilket lett till att mina barn är tokiga i allt som kryper och gärna har dem som husdjur :-).

  • 18 augusti, 2012 09:50

   Tack. 🙂 Just den där bilden tog jag när jag gick faktiskt ut en kort sväng just för att fota efter ett kraftigt regn. Det brukar uppstå fina relektioner.
   Huu, som husdjur vill jag ändå inte ha dem. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: