Hoppa till innehåll

Städa, städa

16 augusti, 2012

 

De flesta brukar säga att man inte ska stressa för mycket över hushållsarbete och städning när man har småbarn. De rör ju till det igen. Men nån måtta får det vara. Idag tog jag itu med köket, tvättade äntligen de där jättedammiga, stora fönstren, utan att något barn föll ut.Jösses, jag skäms ju nästan! Men NU är de rena! Dammade gardiner, pantade flaskor, städade undan glas och burkar, tog fram en köksbänk som vi inte sett på över ett år. Och det är så skönt! Nu har jag sovrummet kvar, men det får vänta ett tag. Vi har två stora fönster där, som ska öppnas och tvättas, sen är det lugnt.

När allt är kaos, börjar man med det som är mest viktigt.

Barnen såklart. Fast även att trivas hemma. Snart ska vi ta hem William skrivbord och då får jag passa på att byta gardiner och tvätta där. I kaoszonen. Senast vi bad honom städa, blev han så arg att han grät tills han kräktes. Självfallet på sängen. Nåja, det var en tröttsam kväll det där.

Nu ska jag återgå till mina garn en liten stund innan sängdags. Bebblorna vaknar så ohyggligt tidigt, tjugo över sex, på mornarna. Sen sover de gladeligen bort två eller tre timmar på dagen. Kan de inte sprida ut sömnen lite, så den vaknar senare, säger tröttmamman, som aldrig kommer att förstå hur det är att vara morgonpigg.

Jag har förresten en fråga till er. Vad ska man ha för slags halsduk åt en femåring? Just nu stickar jag en liten, triangelformad halsduk, som man kan knyta med en enkel knut, men vågar jag ha den åt William på dagis? Jag ser framför mig att han fastnar i nån rutschbana eller i nåt träd, jag vet ju hur noga det är med alla slags jackor, att de inte får ha snören alls. Vad har ni för halsdukar eller halsskydd åt era barn på vintern?

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 16 augusti, 2012 10:36

    Halstub tycker jag funkar väldigt bra till barn. Inte för tight, men ändå så att den ligger skönt mot halsen och som man kan gosa ner näsa och kinder i om det behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: