Hoppa till innehåll

Baka liten kaka

13 augusti, 2012

Från ilska tanter till glatt kakbak och matlagning med råge idag! De flesta bloggar och FB-statusar har en underton av lätt ångest och tillbaka-till-jobbet-orka-känsla. Vi fortsätter njuta av sommaren och 20 plusgrader.  Gör det ni också, det är alltid skönt med sol, fast man sitter i skola eller på kontor, tycker jag. Själv har jag oroat mig lite för att vara ensam med tvillingarna nu, vilket innebär att jag får öva mig i sprintstarter och joggar lite oftare när vi är ute. Tack och lov trivs de i vagnen också, så vi har infört vår sedvanliga promenad igen och det går rätt bra. När man måste, orkar man mer och ger inte upp lika lätt. Vi ser på bilar och bussar och hundar, med nyfikna ögon och pekade fingrar. För visst var det fint att peka?

Förutom att få med vagnen så svetten lackar, har jag stått i köket i tre timmar idag. Jag förbereder ett visst litet kalas imorgon. Tårtan tog lite längre än vanligt, jag fick grädda om, men det blev i alla fall en fin en. Morgondagens lunch står förberedd i kylen; grisfilé i lergryta med rotsaker. Dagens husmorstips: Se recepthållaren. Idéen fick från nån bild på Pinterest.

Jag har glömt hur bra lergrytan är. I Sverige gjorde vi mycket fläskfilé med bearnasiesås, men såsen skippar jag numera, såvida vi inte har nån festligare måltid. Jag hade också glömt hur god smak potatis får, när man har den i grytan. Jag hade 600 gram grisfilé som jag gned in i lite kalvfond, strödde på salvia, mejram och lite dill samt örtsalt och svartpeppar. Mer behövs inte! In i ugnen för en timme. Saften från kötten och kryddorna stannar ju kvar och blir en liten sås. Nästa gång ska jag sätta med batat och lite fler rotsaker, nu hade jag inte mer hemma.

Är det möjligt att det är ännu fler björkfrön i år än tidigare? Och rönnbär? De är ju överallt!

Dagens pysseltips:

Något för hemmamammor och dagis? 🙂 Lätt och lite lagom petigt. Bilden har jag lånat från Koigus grupp, som lånat den från nån annan.

Dagens sötnos. Som kommer att älskar morgondagens kak- och bullskörd! Bubba och kaaka är ju det bästa som finns! ^^ Förutom de där arma Hopla-DVDerna som snurrar hela tiden hos oss.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: