Hoppa till innehåll

Framåt

7 augusti, 2012

Jag var lite fundersam över det här nya systemet med att dagis gör hembesök innan inskolningen börjar. Inte för ungarnas skull, utan för att jag tänker för mycket på hur det ser ut här hemma med tre vilda ungar.

Det visade sig att det inte var några problem. En av dagisvuxna hade en son med tvillingar i ettårsåldern och hon visste precis hur det brukar se ut. Det var riktigt trevligt att få tid att sitta ner och prata om barnen och rutiner som man hade glömt med ettåringar. W började i en grupp med syskon och olika åldrar, det var lite rörigt, men twinsen ska börja i en grupp där alla är mellan ett och två. Superbra, tycker jag, samtidigt som man undrar hur två vuxna ska hinna med åtta barn, när man själv har fullt sjå.

Nåja, det är en månad kvar tills de börjar.

Det går långsamt framåt här på alla håll. Bloggen, löpning och livet. Långsamt mot vardagsrutiner. Det är faktiskt bra och ganska skönt. Ikväll var jag ute och joggade i ett stilla sommarregn, medan solen lyste upp molnen. Det går inte heller så snabbt, men det går framåt. Och jag kan ju faktiskt springa utan avbrott.

Tvillingarna når nya höjder. De är överallt, samtidigt. De älskar rutschkanan och kan hålla på där en timme. Milja vill inte sluta gunga när vi är ute. De klättrar på soffan och vrider på och av lampor. Det är svårare när man är ensam med dem, men tack och lov behöver jag inte vara det just nu.

Isaac Lillspringaren vill helst sticka iväg på upptäcksfärder så långt han kan, men ibland trivs han faktiskt i rutschbanan han också. Och han är supersnabb på att klättra upp till datorbordet, så fort vi kommer innanför dörren.

Ikväll när jag la twinsen, somnade Milja först. Då fick jag lite tid med bara Isaac. Han har börjat prata mer och mer. Han älskar att ropa Ninni, Ninni! för att det finns en tjej på gården som heter så. Han försöker härma ord som bollen, isi (titi) och kram.

Han tog tag i mitt huvud och höll fast mig en liten stund och sa ”kaaam!”. Sen skrattade han och slickade på min näsa. Och gjorde om alltsammans fyra, fem gånger. Charmtroll, då man kan inte vara arg eller sur, fast man varit det på dagen. =)

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. pirjo permalink
  7 augusti, 2012 10:48

  Hallo där! Det var roligt, att dagispersonal gjorde hemmbesök , dom fick en liten bild av alla ungar i sitt hemmiljö, vad bra! Roligt är även, att alla 3 är o. visar sina ”krama mig ” sidor det kan dom, som är så gosiga! Kramar o. natti-natti för er alla, önskar: musteri pirjo, vi ses den 14/8.

  • 8 augusti, 2012 09:36

   Hej musteri och kram på dig! De gjorde besöket främst för att ungarna inte ska vara rädda för personalen, för att det inte ska vara totalt främmande ansikten och metoden har fått bra kritik. Ja, de är sköna och jobbiga, våra ungar! 😀

 2. Pia permalink
  8 augusti, 2012 10:26

  Hej Bitte,
  gällande daghem, i vilket daghem ska tvillingarna börja? Vi måste fundera på det till årskiftet och jag tycker att du/William tycker mycket om dagiset så kunde det vara ett alternativ.
  /P

  • 8 augusti, 2012 09:33

   Jag kan inte tala för hur de andra dagisarna är, men alla är säkert bra på sitt sätt. 🙂 Vi går på Gunghästen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: