Hoppa till innehåll

Semesterfeelis

19 juli, 2012

Det var med en väldigt välpackad bil vi lämnade ett regnfyllt Åbo, sent på onsdag kväll. Meningen var att få ungarna att slockna för natten medan vi körde norrut. Hah. Hahha. Hahhahaa! Det gick inte alls!

Milja somnade ett tag efter vårt stopp i Björneborg. Hon sov så fint i sin nya stol och verkade inte särskilt besvärad av att hon vaknade ibland när vi saktade in eller när det blev ett par korta stopp.

Trots en del vägarbeten gick resan ganska snabbt. En onsdagkväll i juli är det inte särskilt belamrat på de långa rätorna.

Isaac slockade en stund, men var sen helt vaken resten av resan. Han kastade majskrokar och petade mammas iPhone och läste Binero-häftet. Binero är min nya minidrog. De som har följt min blogg länge, minns kanske att den hette Sudoku, Stockholm och Tourette i början. Sudokun gör jag fortfarande lite då och då, men jag blir så trött av dem att jag somnar! Däremot är det intressant och halvnytt och fyndigt roligt med den lättsamma Binero-varianten, där man bara laborerar med två variabler.

Vår resa gick över förväntan. Trots att det var ganska trångt i baksätet och att vi åkte i sex timmar, var alla på bra humör. William frågade hela tiden hur många sekunder eller kilometer det var kvar. När det var 40 km kvar frågade han: Är vi framme snart? första gången. 😀

Idag har det varit en lite tung, men rolig dag. Alla ungar somnade så sent igår, vi var lite ur spår med allt, hade lite sömnbrist, men ungarna hade energi så det räckte!

William och bebblorna hade vattenlekar på temat idag. Åh va roligt man kan ha med en hink och lite flaskor!

Jag satte inga regnkläder på ungarna, eftersom jag tyckte det var så torrt ute. Det var inte det när vi kom in igen! 😀

Verkligen inte torrt! Twinsen var blöta ända till blöjan, men oj vad de skrattade och vi flabbade lika mycket åt att de hade så roligt! Man måste få leka med vatten när det är sommar. Sen hängde vi ungarna på tork en stund. 😉

Den vackra solnedgången, som följde oss hela vägen hem igår, visade sig ikväll också. Det är tyst och stilla, det är svalt, men inte kallt. Det är skönt och mysigt och ungarna sover efter en lång, fartfylld dag.

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 21 juli, 2012 09:23

    Haha, jag kommer ihåg när Idun var åtta månader och Lovis just hade fyllt två år och vi skulle köra från Pargas till Jakobstad. Planen var att de skulle somna direkt vi startade. De somnade i Vörå. I VÖRÅ! Hahahaha. Det säger något om våra barns sovvanor. Oj oj. Men de var inte ett dugg missnöjda, så det gick bra trots att det var lite överraskande och… ja. Konstigt.

    • 21 juli, 2012 10:51

      😀 Man planerar så mycket, ändå blir det som barnen bestämmer. Ungarna var inte missnöjda här heller, jag var förvånad och glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: