Hoppa till innehåll

Dubbelt upp i baksätet

17 juli, 2012

Det finns ett ord som sammanfattar livet med tvillingar: Trångt.

Det är lite mer trångt i magen, det är mer trångt i bilen och mest trångt när man slåss om samma saker.

Idag skaffade vi nya bilstolar och sade hejdåååå till några hundralappar. Jag var så besviken först; jag ville ju att ungarna skulle sitta bakåtvända. Det visade sig helt omöjligt ifall vi ska vara fler än fyra i bilen, det fanns inte heller plats för varken förare som är längre än 130 cm eller för Williams bilstol i framsätet i så fall. Vi köpte sålunda ett par stolar som var de smalaste vi hittade, men som ändå är bra.

När vi provade bilstolar i bilen, när twinsen föddes, tänkte vi inte på att det kommer att bli ännu mindre plats när stolarna är större, när ungarna växer. Vi tänkte att de skulle sitta på samma ISOfix-bottnar som vi hade till de mindre stolarna. Nu har vi alltså fem (!) bilstolar här hemma; Williams och tvillingarnas nya och gamla. Är det någon som vill köpa ett par BRIO Primo av den här typen, så är det bara att höra av sig på bitte.stenberg[ at ]gmail.com. Använda endast åt tvillingarna, röd/svarta med stöd för ISOfix, separata bottnar, lätta att fästa, om så önskas. Vi har inte krockat och de är använda bara åt tvillingarna.

Nu laddar vi för en resa med tre vilda barn, men märkbart gladare, sedan de får sitta med ansiktet framåt. Kanske det hjälper oss att ta oss 430 kilometer imorgon?

Jag ryms faktiskt med, jag också. Fast det går inte att sitta med axlarna helt nere.

Dagens hurtigaste:

Jag var ute med tre barn lite efter nio i morse och njöt av solen och parken, innan regnet öste ner igen. Sen hann vi träffa familjen H från Eskilstuna och språka en stund. Tack för det! Vi hörs, många kramar!

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 27 september, 2012 03:26

    du vet att man ska åka bakåtvänt tills barnen e 4år?

    • 27 september, 2012 08:32

      Ja absolut. Om du hade följt min blogg hade du även läst att det här var det enda sättet för oss att få in barnstolar över huvud taget. Vi har inte råd att byta bil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: