Hoppa till innehåll

Hitta på

19 juni, 2012

Ute regnar,
himmel grå.
Vara inne,
hitta på!

Hitta på att krypa låda,
sitta leka,
sitta stå.
Kasta koppar, aje baj!

Hitta på att leka koja
krypa, kika
Titta ut
och titta på!

Hitta på att läsa boken,
stanna titta,
mammas kok.
Baka kakor, kasta stort!

Mamma ändra,
ut och gå!
Inte inne,
hitta på!

Fota blomma,
fota två.
Ute, skojigt!
Blomkalas!

Pappa, William,
komma med!
leka, peka
stå på tå.

Kasta stenen,
baka kaka,
snurra ringen,
parkenlek.

Ut och gå och komma hem.
Hemmahuset kära.
Sova tvilling, mamma nära.
Inget mera hitta på.

Det är svårt att skriva kort och barnsligt, på ett snyggt sätt. Inspirationen till dagens text har jag hämtat ur Anna-Clara Tidholms böcker Ut och Gå och Hitta på, som är ett par av våra favvoböcker. Eller så är jag bara helt insnöad på det här bebislivet.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Anki permalink
  19 juni, 2012 11:35

  Hej Bitte!

  Är en vårdledig tvåbarnsmamma (-76:a) från österbotten som följt din blogg sedan du väntade William, gillar den mycket. Särskilt kul då igenkänningsfaktorn är så hög även om jag bara har EN ettåring att springa efter jämfört med dina två.. men med storebror, snart 4 år, hemma också är det nog så livat för det mesta:)

  Ville hursomhelst tacka för att du skriver så ärligt och underhållande om detta ljuvliga, ibland tokjobbiga hemmaliv, har skrattat så många gånger men även fällt någon tår då du beskriver så bra detta stora i att få vara mamma men att också behöva utrymme för sitt egna jag för att må bra. Ingen lätt balansgång men jag tycker du klarar det bra, du e jätteduktig! (Om man nu får uttrycka sig så till nån man inte känner, men ibland kan jag tycka det är precis det man skulle behöva när man knogar på i den där eviga städa-tvätta-koka-sköta…karusellen, att någon klappade en på axeln och sa ”det här gör du jättebra bara så du vet det!” )

  Tack också för alla härliga foton vi får ta del av på bloggen, du har verkligen öga för fotografering!Tänkte fråga hur du får till så fina närbilder (som blommor och blad nu senast)? Är själv väldigt fotointresserad och har nyligen skaffat en systemkamera så jag undrar lite vad du använder för kamera och objektiv när du fotar?

  Ha en fortsatt skön sommar!

  • 20 juni, 2012 03:25

   Voi tusen tack för din kommentar! Jag blir alltid lite förvånad när jag hör att nån orkat hänga med så länge, men det är skoj att höra. Jag vet nog också att det blir som en liten berättelse att hänga med i en persons vardag.

   Ettåring + fyraåring är ganska krävande, de har så olika intressen. Tro mig, jag vet! William leker inte så bra själv heller, han vill alltid att man ska vara med honom.

   Jo, självklart kan man säga så! Jag säger ju en massa sak i mina texter! Det är precis därför jag skriver, för att nån annan kanske känner igen sig. Tack! 😀

   Jag har en Canon 1000D, alltså en ganska enkel modell som passar bra för den som är nybörjare. Jag har hållit på med foto lite på sidan om sedan 1994, men börjat fota på allvar de senaste åren, som många andra. Jag har bara ett vanlig objektiv som kom med, 18-55 mm. Gå så nära du kan, stå stilla och var ute i dagsljus är gyllene regler. Sen redigerar jag lite också, men oftast förstärker jag mest exponering och sånt. En bra bild redigerar sig själv. 🙂

 2. fammo permalink
  20 juni, 2012 07:43

  Tack Bitte!

 3. 20 juni, 2012 10:32

  Jaaaa! Du är alldeles underbart insnöad i ditt bebisliv. Skriver du texter som den här ”sådärbara” är det helt okej att vara både insnöad och lite stormskadad.
  Orden är dina, du virkar vackert med dom:)
  Tack!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: