Hoppa till innehåll

Stickat och pysslat

14 juni, 2012

Det finns för- och nackdelar med att bo i stan om sommaren. Fördelen är att man kan sticka till Jukupark eller Samppalinna i ett huj och att man slipper myggor för det mesta. I alla fall på balkongen, de kommer inte så högt. Nackdelen är att man inte har nån egen gård där man kan slänga ut en uppblåsbar pool så ungarna skulle få leka, när det är så fint väder och allt.

Här hemma sitter man mest och tänker på hur smutsiga fönstren är och att jag borde vädra vissa gardiner och sen laga mat. Tråksaker. Fast vi gör så gott vi kan med det vi har, när det dessutom är knapert i hushållskassan ett tag till.

Jag har maskat av en enkel sjal, som Veera Välimäki har designat. Ibland är det skönt att göra det enkelt; att bara rätsticka, bortsett från lite korta varv förstås. Terapistickning. Det känns kanske lite knasigt att sticka när det är såhär varmt, men merinoull är aldrig fel. Den här är gjord i två härvor Shibui Sock (á 50 g) och en härva Colinette Jitterbug på långa rundstickor nummer 4. Milja ville genast testa den, precis som med alla andra kläder, sockor, tröjor och trasor hon hittar. 😀

I vagn och i parken kan man vara ute i alla fall, det är skönt. Fast igår blev ungarna jätterädda för en tant, som kom nära och ville prata med oss. Hon var där med sin dotterdotter och var annars väldigt försiktig. Men när hon kom för när hade jag två supergråtande twins i famnen. Och idag blev de lite oroliga för en kille med grästrimmer som höll på länge under vår balkong. De stackars små liven.

William och jag pysslar. Målar och ritar ett stort hus. William är arkitekt och ritar fönster, som jag klär med trådar och tyg. Han ritar en spis som jag gör en eld i. Och så limmar vi tavlor. 🙂

Annons
9 kommentarer leave one →
 1. Erica permalink
  14 juni, 2012 05:09

  Wow! Vilket fint hus ni gjort med W. I´m impressed!!!

 2. 14 juni, 2012 05:32

  Sjalen är jättesnygg!
  Och barnen är så fina 🙂

 3. Barbro permalink
  14 juni, 2012 06:59

  Hoppsan..jag kan kommentera!
  Vilken otroligt vacker sjal.Vilken kreativitet ni har du och William.

 4. Pernilla permalink
  14 juni, 2012 11:01

  åh vilket fint pyssel ni gjort tillsammans! Vad ska det bli av W? Arkitekt redan nu?

 5. 15 juni, 2012 10:31

  Vilket fint pyssel ni har gjort! Tack för det tipset, börjar bli utan nya ide’er Men nu blev jag inspirerad! Trevlig helg!

  • 15 juni, 2012 04:40

   Varsågod, va roligt att kunna inspirera. Och tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: