Hoppa till innehåll

Rötter

26 maj, 2012

Det är nog det här som kallas ”hermoloma”. Jag befinner mig på landet med stickorna, katten och familjen. Besöker syrran och sönerna, handlar mat med mamma, hälsade på i Jeanettes nya garnaffär i stan och vilar. Pratar sju stugor full, rensar ogräs, njuter av lantluften (nåja, inte av de gödslade åkrarna) och har dåligt samvete för att jag inte tog med nån av ungarna den här gången.

Men nu har jag piskat mig klart med skuld, jag har kämpat med ångesten på tåget och försökt förstå varifrån de här sakerna i min kropp plötsligt kommer. Alla har ju oro ibland, men jag brukar inte känna det såhär starkt. Eller hade jag bara glömt? Hur som helst gör det underverk att få vara dotter, storasyster och bara jag i ett par dar. Då får alla besserwissrar, som tycker att man alltid ska ta med sina barn, säga vad de vill.

Jag har inte spenderat så mycket tid vid nån dator, men det är väl ett friskhetstecken.

Den här sången är ganska beskrivande just nu. 🙂

Antti Tuisku – Juuret

Annons
9 kommentarer leave one →
 1. Barbro permalink
  26 maj, 2012 06:16

  Njut nu bara av det vackra Österbotten och den sköna husmors vilan,packa ihop alla skuldkänslor och släng dem i älven!

 2. 26 maj, 2012 10:15

  Hej ! Ha en skön husmorssemester och man blir ingen sämre mamma av det . Fyller bara på energi för att fortsätta vara världens bästa mamma för sina barn, som du är ! Kram !

 3. Åbobo permalink
  27 maj, 2012 08:01

  Man ska strunta i besserwissrarna – alla mammor är värda en husmorssemester nu och då. Inte bli man en sämre mamma av det, snarare tvärtom.

  • 27 maj, 2012 09:52

   När man lever ett ganska öppet liv i en blogg är det lätt att man får en massa sura kommentarer och det vet jag ju. Alla har inte den här möjligheten och jag är sjukt glad att jag kan åka iväg på det här sättet. Tack.

 4. 27 maj, 2012 12:00

  Ser ut att vara en underbar semester, njut! På tal om dåligt samvete, så tänk om du istället skulle vända på steken och konstatera att då du far bort från din familj ett par dagar så ger du istället din make kvalitetstid med barnen. Tid för pappan att spendera med barnen utan att mamman är med, något som han inte har möjlighet alltför ofta annars då du är hemma för det mesta!?

 5. 28 maj, 2012 02:10

  Å,vad det låter skönt Bitte, det behöver du som hand i handske nu 🙂 Att få ha sin egna tid är något som varje morsa med småbarn borde få allt emellanåt. Även morsor med stora barn ibland. Njut nu så länge det varar. Från det ena till det femte, bilden på katten du har liknar precis vår Lordi, chefen hos våra katter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: