Hoppa till innehåll

UV-kläder

23 maj, 2012

Jag har inte så  mycket erfarenheter av UV-kläder för barn. Eftersom vi har två små gullungar, som ränner runt, och vi har tänkte vara ute på stranden och i båten med i sommar, så vore det på sin plats med bra solskydd. Jag har funderat mycket på varifrån man kunde köpa och om de är dyra, när jag sprang på de här dräkterna vid NameIt i Mylly. Tänkte passa på att tipsa om dem, för jag har inte haft uv-kläder förut, det har inte blivit av och de är ofta dyra (speciellt de som funnits på PoP).

 De kostar 24,95 € styck och finns i en massa storlekar. Det enda knasiga är att det ska finnas särskilda pojk- och flickmodeller, dessutom har den ena dragkedja fram och den andra bak. Jag tyckte i alla fall de verkar jättebra, även om jag inte hunnit prova dem. De har långa tre fjärdedelsärmar och en bra krage, allt med solskyddsfaktor 50. Men det fanns bara en 86:a, så jag hamnar kanske att byta Isaacs storlek 92. Har du använt UV-kläder åt ungarna?

Jag avslutade min paus från ungarna med en superdryck. Gottigott! Frukt är balsam för själen, just nu bunkrar jag upp med frukt och torkade frukter och smoothies hemma. Bra mot lågt blodsocker och darriga ben.

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. 23 maj, 2012 10:33

  Jag har använt uv kläder och jag kan varmt rekomendera dessa. Nu har jag bara använt mig av tvådelade dräkter för vi har främst använt oss av våra kläder då vi solat och badat. Då tyckte jag att det varit lättare att byta blöja eller rensa olyckor ur simbyxorna än hela dräkter. Men som solskydd enbart borde ju de hela dräkterna vara toppen. Har använt mig av sun-block samt Lindex egna och en tröja har jag köpt på Lidle. Sunblock har ju varit dyrast men märks oxå på kvaliteten, håller bra att ärva. Men de andra har varit helt ok de oxå, bra som ombyte när man har vattendjur som jag ;), finns alltid en torr tröja att ta till medan den andra torkar. Men här i SydAfrika letar jag nu efter en uv filt, för här gassar solen alltid rakt uppifrån ner i vagenen oberoende åt vilket håll man går…inte roligt för den som ligger och sover där…
  ps. Roligt att läsa att du fått lite hjälp, hoppas du får må bra/bättre!

  • 24 maj, 2012 08:20

   Jag förstår verkligen att ni behöver dem när solen är så stark! Hmm, tänkte inte på det där med blöjor och olyckor. Å andra sidan kommer vi inte att använda plaggen lika mycket som ni gör, tror jag i alla fall.
   Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: