Hoppa till innehåll

Att dra ur proppen

23 maj, 2012

Det går framåt. Sakta men säkert. Det är inte bra, men det är bättre. Det är på väg någonstans. Det är som att någon äntligen drar upp proppen på ett överfyllt badkar; det tar sin tid innan vattnet rinner ut, men det rinner inte längre över.

Jag fick hjälp av min läkare på TYKS idag. Tack och lov för förståelse och för läkare som lyssnare på neuropoli. Jag hann inte få ut nån medicin idag, men kan hämta receptet där imorron. Därmed ska jag också övergå till det koffeinfria livet just nu; koffeinfritt kaffe och rooibus-te istället för allt vanligt. Kommer att sakna kaffe, otroligt mycket. Kanske jag kan dricka det sen när jag är lite mer stabil, haha (det låter som om jag är superlabil när man säger sådär!).

Mika och jag var ute med twinsen, William fick följa med fammo och faffa till H:fors ikväll för att bevittna och lyssna på kusin A:s examensarbete från Sibeliusakademin. Ett stort grattis till dig Anna och hela familjen, du är så bra!

Milja och Isaac förstår redan både finska och svenska. Eftersom de är i den pekande ålder brukar vi fråga: Var är mamma? Var är pappa? och så vidare. Nu förstår de även när man frågar samma saker på finska! Superbra.

Förresten är jag grymt tacksam över att jag lärt mig finska såpass bra att jag klarar av att sköta alla mina läkarärenden på enbart finska. Vissa av TYKS-läkarna pratar även svenska, men det blir stelt. Det känns bättre att jag får fråga upp ifall jag inte fattar istället. Jag är också glad att det här inte hände när twinsen var i magen, för då skulle de ha varit ett hulabaloo med mediciner och icke-mediciner. Det är ju ute nu och det är verkligen slut på bebisägg i mammas mage, som William brukar säga. 😀

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. vardagsparlor permalink
    23 maj, 2012 08:40

    Vad glad jag blir 🙂

  2. 23 maj, 2012 08:55

    Vad skönt att någon lyssnade, Och rooibos-te är gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: