Hoppa till innehåll

Hjärtklappet

9 maj, 2012

I morse hände nåt riktigt obehagligt. Jag satt och matade twinsen i allsköns ro, när jag fick ett par rediga hjärtklappningar. Det händer ju ibland, att hjärtat slår ett hårt slag eller hoppar om nåt, men det här fortsatte. Jag blev samtidigt så fruktansvärt yr att jag var tvungen att lägga mig ner på golvet och ändå snurrade hela världen. Något ekade i mitt huvud, tryckte liksom, lite som stark tinnitus och jag fick suddig syn på ena ögat.

Ibland är det inte bra att ha läst för mycket om sjukdomar och i det här fallet, stroke. Jag blev ju livrädd! Tänkte att jag får en TIA, en förträngning i nån stor åder i hjärnan. Svindeln lättade sedan, lika snabbt som den kom. Fast jag var ju jätteskakis. Jag reste mig upp och la ut båda armarna och sa: Det är fint väder idag, eftersom jag lärt mig att det är en del av hur man känner igen en stroke (för unga kan visst få stroke och då blir man assymetrisk, kort sagt.)

Nå, jag har varken det eller högt blodtryck eller fel på hjärtat. Jag pratade ändå med hälsovården idag och åkte iväg för att prata lite med en läkare och gjorde snabb-EKG, som var bra. De kunde inte säga vad mitt anfall berodde på, men trodde det var stress eller panikattack. Fast den senare avvisade jag – jag vet hur panikångest känns och det här var inte alls så. Jag är ju stammis på neurologiavdelningen vid TYKS, så de tar också del av det här.

Man får sig en tankeställare. Och undrar såklart vad man ska eller borde göra. Sådär allmänt i livet. Och så blir man extra rädd när det gäller blodpumpen och huvudet. Förresten så har jag tillräckligt med fel i huvudet, det som orsakar Tourette redan. ^^

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 9 maj, 2012 02:52

  Ojoj. Kram.

  • 9 maj, 2012 02:59

   Tack. Jag är lite tagen av den här dan… Kanske det var nåt migränskov? Ger det hjärtklappning? Och megasvindel?

 2. Erica permalink
  9 maj, 2012 03:58

  Usch,obehagligt!! Men min kompis har haft ett liknande anfall som räckte ett par timmar,men inte hittade som nåt fel på henne heller. Och för henne har det inte kommit flera anfall. Kanske det är stress. Kroppen kan uppföra sig så konstigt ibland!

  • 9 maj, 2012 03:59

   Hoppas det är nåt sånt! Fast jag kände mig inte alls stressad. Nåja, jag hoppas det inte kommer tebaks.

 3. Barbro permalink
  9 maj, 2012 04:45

  Sånt där är mycket obehagligt,men om du brukar ha migrän så kan de nog vara nån svit av de åtminstone megasvindel kunde jag få.

 4. 9 maj, 2012 09:02

  Förstår att du blev skraj, huvadå…. Stor kram till dig o hoppas det reder upp sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: