Hoppa till innehåll

Att blicka framåt

25 april, 2012
tags: ,

Okej, såhär är det.

Jag har en massa tics och skit just nu. Både hemma och när jag är borta. Det suger så ini Norden! Det är tungt, det tar bort mitt fokus från saker jag ska göra och det gör att jag blir lätt deprimerad ibland. Vissa gånger måste jag ta min tallrik och sätta mig och käka för mig själv, för att jag inte ska behöva kämpa med varje tugga mat. Det är inte så det ska vara i en familj, där man förväntas delta i en gemensam måltid och ska vara en förebild. Men såhär funkar jag och jag pratar ofta om det med både William och Mika.

Kärlek och hosta – och tics – går inte att dölja. När man är i en sån här tics-down-period är det däremot lite svårare att njuta av saker man annars gillar; som att sjunga med kören och uppträda. Men var dag går framåt och ingen är den andra lik.

Dagens middagstips:

Hela vår familj, 0-39 år, gillar Hälsans köks veggoschnitzel. Ett utmärkt alternativ till den som vill byta ut den ständiga köttfärsen eller laxen till ungarna – och sig själv. De innehåller dock en hel del salt, enligt deras egna förteckningar, men själv tycker jag inte att de är supersalta och jag brukar märka sånt. Jag saltar väldigt lite i min egen mat.

Dagens mantra: Se ovan.

Dagens tanke:

Att faktiskt fokusera på sånt som är bra. Varför är det så svårt? Det händer ändå rätt ofta att twinsen leker tillsammans, inte bråkar och sitter intill mig, med nån lek de kommit på. Och ute trivs de ju. Det gäller ju bara att flytta på den egna rumpan och gå ut. Jag vet ju det. Ny dag i morgon, nya tag.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. asalovaa permalink
  25 april, 2012 10:32

  En stor kram till dig! Anne

 2. mikaelasme permalink
  26 april, 2012 06:01

  Skickar dig en stor, värmande och tröstand Österbotten-kram!

 3. 26 april, 2012 08:44

  Kämpa på bloggvännen! Känner till hur det är att leva med en kronisk sjukdom som ställer till det i vardagen ibland. Nu känner jag inte alls till tourettes, men har förstått att det kan vara riktigt jobbigt!

  Vegeschnizelt hör till en favorit hemma hos mej med 🙂 Dessutom är de (och resten av Hälsan Kök -produkterna oxå) rätt så förmånliga.

  • 26 april, 2012 12:26

   Tack. 🙂
   Vi gillar också dem! Och till och med William, som är lite petig med vad han äter, gillade ”vägbiff”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: