Hoppa till innehåll

Regnväta

28 mars, 2012

En av de allra bästa sakerna jag vet, är att sitta i en buss eller i ett tåg och lyssna på musik. Det låter så sjukt mycket bättre än allt min laptop spelar! Det känns lite som på 80- och 90-talet; att vi hade bandspelare och freestyle med bra musik, men helt katastrofalt ljud. Min första bil, som jag delade med mamma, hade en vanlig bilstereo, där jag tvingade in ett bar hundrawattshögtalare, fast jag inte hade nån förstärkare. Lägg till några Wunderbaum och diskant-Haddaway till det. Fniss!

Nu sitter jag på bussen, fast egentligen sitter jag i min alldeles egen värld. Måste kolla ut emellanåt, så jag inte missar hållplatsen. Regnet smattrar mot den svarta asfalten och stadens ljus lyser upp i plaskvåta plättar och stänk på rutor. Fasen va allt låter bra. Jag känner mig som en rockstjärna i en video. Alla låtar jag hört så många gånger om, det är ju desamma, men känslan är helt annorlunda. För då finns bara jag och musiken.

Jag slänger mig av vid busshållplatsen, klafsar över mörkgrönt, sumpigt gräs. Skyndar för att inte kliva i nån mumsig hundkorv. Slänger upp paraplyet och lyssnar när Lalah sjunger att några dör unga. Skippar hissen, traskar uppför trappen med lätthet, känner mig bara på topp.

 

Det enda som inte är på topp är mina infernaliska tics. Fan ta dem! Ja-a. Jag tycker inte om att svära, för svärord fastnar liksom i bloggen. När man en gång sagt, det står de där, svart på vitt. Men nu svär jag! För jag vill sjunga utan att behöva få panikattacker.

Som idag. Det var hur mysigt som helst vid åldringshemmet, vi blev ju till och med bjudna dit, för att de gillar oss. Sånt är fint och viktigt. Och så är det en ticsdag. Av nån anledning som jag inte vet. Om det bara vore nervositet, vore det en annan sak. Men när kroppen vill ha tics och inte får utlopp för dem, får jag ibland panikattacker. Det är inte bra när man ska sjunga.

Och ändå gör jag nåt som jag inte klarade för sju år sedan. Avleder paniker. Fortsätter, det kanske inte märktes? Men jag är inte lika avslappnad som vanligt. Jag vill, men jag kan inte. Det tar sin tid att bli vanlig. Man har inte alltid den tiden, den energin. Det är en sak att vara hemma med twinsen, för de bryr sig inte. William struntar i det. Men när man är ute, när man gör något på sin lilla fritid, man framför något, då vill man inte ha de där äckelticsen. Det är inte jag, även om de är en del av mig.

”but you better hold on
So many things I need to say to you”

Ja, jag håller mig kvar. Upp, det ger jag inte.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Erica permalink
  29 mars, 2012 07:14

  Känner igen det där med att känna sig som om man var i en musikvideo när man lyssnar på musik i egna hörlurar. Det känns som om man kunde göra vad som helst och jag har lust att sjunga högt,fast det kan man ju tyvärr inte. Har funderat på det här med ticsen. Hur skulle du önska att folk ska reagera eller inte reagera till dem? Eller hur upplever du att folk i allmänhet reagerar? Jag tycker att man ganska snabbt ”vänjer” sig vid dem och inte tänker desto mer på dem utan bara på dig Bitte,vår härliga körkompis ❤

  • 29 mars, 2012 09:40

   Precis som du/ni gör nu. Ingen orkar babbla om Tourette hela tiden, men det kommer ju upp ibland till diskussion. För det mesta går det över, det går i perioder som vilken annan sjukdom som helst.

   Det är intressant att du och många andra i min närhet (familj, släkt, vänner) säger att de vant sig vid mina tics, medan jag själv märker ticsen starkare vid vissa tillfällen och kanske lider av dem i onödan. Andra gånger skiter jag blankt i dem. 😀

 2. fammo permalink
  29 mars, 2012 07:36

  Du hade säkert det jobbigt igår hemma med två febriga och ”griniga” småttingar; månne där finns förklaringen? Du klarar dig så fint som orkar ”hålla hakan uppe”. Syns i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: