Hoppa till innehåll

Värmen och rutorna

21 mars, 2012

Någon pratade om vinterns tillbakagång idag. Vi i sydväst har åtta plusgrader och strålande solsken. William har en för tjock jacka på sig och twinsen fortfarande vinterkläder. Jag är vårtrött, men ganska glad. Kånkar hem varor från affären och funderar över hur mycket grus det kan samlas under en vinter. Är lite arg på arma yoghurtburkar, som locken alltid går sönder på. Varför kan de inte sluta med metallocken och göra nåt som håller i matkassen? Speciellt för oss som promenerar hem med sakerna.

Vi rullar förbi folk som står och tvättar sina bilar, vi har sett två motorcyklar, folk byter till tunnare jackor och sommarskor och det blir stora vattenpölar där det är lågmark. Det är varmt, men vinden är kall. Sådär knasigt som det bara blir om våren. Jag vill att våren ska dröja länge, länge än, så man får suga på karamellen länge!

Isaac verkar lida av de ljusa mornarna, mer än Milja. Hon skulle glatt sussa vidare, om inte brodern börjar gala lite för sju. Eller fem, första gången. Bebisar är inte så bra på det här med lååångsam uppstigning. Visst är de lite segare, men det är ganska snabbt fart under sulorna. Jag funderar på mörkare gardiner, trots att vi har persienner också. Att täcka två megafönster, som vi har i sovrummet, är inte så lätt. Jag vet inte ens om det spelar nån roll. William vaknade tidigt när han var mindre, oavsett mörker eller ljus.

Jag har fått virkvärk. Av nån anledning har jag fått ett otroligt sug efter att virka igen. En ny babyfilt till vagnen är på gång. Kanske jag hamnar att göra lite vita rutor eller skarva med det garnet i blått? Det är är Regias sockgarn och heter World College. Det bästa med det, är att det är lite mjukare än t.ex. 7 bröder.

Annons
One Comment leave one →
  1. Ulla permalink
    25 mars, 2012 12:02

    Vilka jättefina mormorsrutor du gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: