Hoppa till innehåll

I-landsproblemen

21 mars, 2012

Det är heta debatter i Sverige just nu. Arla håller på att byta mjölkförpackning. Från den här gamla tegelstenen som aldrig hålls stängd:

… till den här på nedre bilden. Samma variant som i Finland, fast inte med skruvkork. Snyggare och bättre, yay. Däremot har folk protesterat väldeliga mot att den har en skruvkork som är svår att öppna och att förpackningen inte ryms i kylen, den är för hög! Men jösses! Hur många år har man inte tryckt in limsaflaskor och juiceburkar som ser likadana ut? Mycket väsen för ingenting.

 

På tal om produkter i matvaruhyllan här hemma, såg jag att Juhla Mokka ska komma ut med en mörkrost. Hmm, intressant. Men var är rättvisemärkningen? Eller klimatkompensationen? Vi skulle kunna byte lite idéer med Sverige. Lära oss mer om miljön av Sverige och lära dem att det inte är så farligt med vanliga mjölkförpackningar. 🙂

Annons
One Comment leave one →
  1. 1 april, 2012 10:26

    Det blir ofta mycket väsen för ingenting här 🙂 Fast vi som har eget mejeri och står utanför arladistriktet (Gävle) har alltid haft den där rätta förpackningen, fast utan skruvkork. Och då har man sen länge flyttat ner översta hyllan i kylen ett snäpp och mjölkkartongerna får plats utan problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: