Hoppa till innehåll

Igår lovade ja…

18 mars, 2012

Image

Image

Image

Image

Igår lovade jag William att han fick vara uppe en timme senare än vanligt, för att han skulle få vara med och färga garn. Såhär blev det. Väldigt rödrosa, svårt att fota, men riktigt mysig färg för en som gillar klara och starka färger. Jag använde Kool-Aid Strawberry, som finns att köpa vid vissa Citymarket, i amerikahyllorna. Eller att beställa via vissa garnleverantörer. Det bästa är att man bara behöver saftpulver, vatten och en mikro. Inget medel att beta med, inga konstiga tillsatser som är farliga eller svåra att få tag i.

Det är alltså 7 bröder-garn, som var helvitt i början, nu är det One of a Kind, min egen färg, Indulge in Strawberry. ^_^

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. marlén permalink
  19 mars, 2012 06:00

  Hej. Jag stickar oxå mycket och har efter dina inlägg om att färga garn blivit sugen på att prova själv, men tycker att det verkar så svårt.. Men det här lät ju inte så svårt. 🙂 Skulle du kunna förklara mer exakt hur du har färgat garnet? Som t.ex. vad för grejer du använder, hur mycket av allt, hur länge det tar och vad du gör med mikron? 🙂

  • 19 mars, 2012 11:54

   Va roligt att du hakat på stickivern. Det är många som stickar nu och det är bra.
   Jag följde instruktioner på engelska. Det finns en massa olika, även videon på Youtube.
   Kolla lite här till exempel:
   http://knitty.com/ISSUEfall02/FEATdyedwool.html

   Jag nystade först garnet till en härva, band om på tre ställen. Lade det i blöt i ljummet vatten (typ 30 grader) i ett kärl som tål mikro och blandade pulvret i en annan burk. Man kan ta bara lite, om man vill ha en ljusare färg. Jag ville ha en stark, lite ojämn färg. Sen blandade jag i det, i vattnet. In med allt i mikron i två minuter. Sen ut och låt det svalna lite. Det blir inte supervarmt.

   Efter det ska man ha det i mikron igen och man vet att det är klart när vattnet blivit klart och färglöst. Det viktigaste är att inte vrida ur garnet, inte byta snabbt mellan kallt och varmt vatten, utan låta det svalna eller värmas upp långsamt. Då tål det höga temperaturer. Hmmm, jag borde nog göra ett eget inlägg om det här! 😀

   • marlén permalink
    20 mars, 2012 03:40

    Tack! Jag hittade bra förklaringar både på svenska och finska också när ja googlade 🙂 Nu måste jag bara ta mig till en citymarket efter färg så att jag får prova 🙂

   • 20 mars, 2012 03:44

    Va trevligt! Hoppas du hittar! Alla har inte samma sorter, vissa inte alls. Kolla också på nätet, vissa garnbutiker säljer Kool-Aid, men det lönar inte sig att köpa bara det, för frakten blir dyrare än några påsar! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: