Hoppa till innehåll

Att blogga eller inte

18 mars, 2012

Såhär är det. Jag kan inte inte-ha min blogg. Jag känner mig fadd och grå utan den. När  jag var yngre var jag livrädd att missa något, att glömma bort mitt liv och saker som hände. Jag skrev dagbok i elva år, delvis för att jag inte ville glömma, men även för att minnas. Senare insåg jag att man ändå glömmer saker. Att det inte är så farligt, men lite av det där tänket finns nog kvar och gnager ibland. Jag vet inte ens varför det är så viktigt, det bara är.

Men bloggen.fi är historia. Det här utseendet är annorlunda, smalare, säkert ännu något jag ändrar på, men det funkar bättre. Och det är bara min egen plats.

Att skriva blogg handlar inte om att försumma sin familj, fast det tar sin tid. För mig handlar det om att minnas både bra och dåliga saker. Att själv bläddra bakåt och se vad man gjorde för ett år sedan, en månad sedan. Att återfinna en vacker bild, som jag tyckte om. Att hitta ett fönster utåt, ett andningshål för tankar, ett rum som alla kan se in i, men jag kan inte se ut. Ibland ogillar jag mig själv för att jag skriver för mycket och så utelämnande. Men det är ju jag. Jag själv bestämde att ha det såhär. Och jag saknar det, när det inte finns.

Det är inte så sexigt att se bilder på små blommor och istappar, man ska inte tråka ut sina läsare och blabla. Men so what? Är det så hemskt med alla tråkiga bilder på garn och barn? Det klagas om det med jämna mellanrum i många bloggar. Man ursäktar sig för att man lägger upp en bild man gillar. Varför det? Och varför ursäkta sig för att man inte uppdaterat på ett par dagar, om det är så att man inte hunnit? Det syns väl, när man hinner.

Så. Här är vi nu. Ett nytt blad. En ny adress. Ctrl+B för att bokmärka. Här stannar jag.

Annons
27 kommentarer leave one →
 1. 18 mars, 2012 02:52

  Jaaa! Bitte is back! För mig spelar det ingen roll var du bloggar, det viktiga är ATT du bloggar. Vi är många som följer dig, och många skulle nog ha saknat dig. Roligt att du beslöt dig för att fortsätta skriva!

 2. 18 mars, 2012 03:06

  Hej =) härlig blogg… har inte sett din blogg förut men jag tycker om att blogga och det gör att man håller sig lite ”sane” haha. =)
  Skriva av sig, titta tillbaka på hur man tänkte ”då”. =)
  Helt ok… man tar pauser och sen gör man inget annat än skriver. =) Hoppas du får en bra dag. kram

  • 18 mars, 2012 03:29

   Tack för titten och tack detsamma.
   Det fattas lite saker här ännu, en länklista och sånt, men det kommer.

 3. Sanni permalink
  18 mars, 2012 03:09

  Yess !! Du ÄR tillbaka !! Hann bli lite orolig ett tag 😉 Kram

 4. Barbro permalink
  18 mars, 2012 03:12

  Jättenöjd.<3

 5. Liza permalink
  18 mars, 2012 03:30

  Jag är så glad att du fortsätter att blogga. Du är bäst!

 6. fammo permalink
  18 mars, 2012 03:30

  Välkommen tillbaks, eller ja inte tillbaks utan grattis till en helt egen blogg!

 7. 18 mars, 2012 06:23

  Hurra!!!

  I´m glad u´re back

  • 18 mars, 2012 09:55

   😀 Bara jag får tillbaka länklistan och fixat med en massa annat småkrafs, så är jag good to go igen. Kramis! Såg att min blogg fungerar igen i din feed. Bra!

 8. 18 mars, 2012 10:35

  Vad kul att du har en helt egen blogg nu! Hann vara inne flera gånger på din gamla blogg för att kolla om du ändå inte skulle ha uppdaterat nåt! Roligt att följa er vardag igen!

 9. 18 mars, 2012 11:52

  Heja Bitte! En bloggkompis skickade mig din nya adress! Det är ju för bedrövligt vad som hände med Bloggenfi! Inte alls bra! Roligt att du bloggar vidare!
  Jag fortsätter för egen del på WordPress.com och om du är intresserad hittar du mig på:
  kacsmamma.wordpress.com
  🙂

  • 20 mars, 2012 01:17

   Åh, nu känner jag mig lite viktig… 🙂
   Ja, jag fattar inte vad de tänker på eller med. Det finns ju fler som bloggar från andra länder. Hade de bara stängt ner din blogg? Mailade du supporten? Det är självklart det kommer spam, men som du sa i ett annan sammanhang; bloggen.fi kan ju knappast vara den enda portal som får spam. Det är för mycket olika folk, de byts ut, det satsas inte ordentligt, när man har en sjukt bra plattform som människor använder! Sånt ska man ju ta vara på, det är pengar i dagens läge. Fast vissa inte fattar att ”bara text i nån blogg” är viktigt.

 10. 19 mars, 2012 12:13

  Skrev just en kommentar och putsväck var den borta..;-) Men det jag skrev var att roligt att du är tillbaka. Hade nog på känn att så kommer det att bli..inte kan du ju bara sluta blogga..du dyker säkert upp nån annanstans. Och här är du..med en riktigt egen domän..härligt 🙂

  • 20 mars, 2012 12:01

   Du verkar inte vara ensam. 😦 Jag vet tyvärr inte vad det beror på. Jag tappar själv bort hela eller halva inlägg.

 11. 19 mars, 2012 11:39

  Åh, vad glad jag blev när jag såg att du var tillbaka 🙂
  Ja, jag håller med dig, det är skönt att bara kunna bläddra tillbaka och läsa – minnas 🙂
  Må så gott, Änglakramar!!

 12. 19 mars, 2012 09:23

  Ja men det är just sådant smått krafs jag gillar att läsa om, sådant man känner igen sig själv i. O precis,annors glömmer man ju så fort. Bra att du fortsatte och vad fint med ett nytt ställe. Hoppas det funkar bättre! Ha det så bra med dina sötisar!

  • 19 mars, 2012 11:55

   Krafs, mycket bra ord. Precis sånt oviktigt, men ändå viktigt, som det är. Tack!

 13. malena permalink
  19 mars, 2012 10:06

  Vad roligt att du fortsätter!:)

 14. en läsare permalink
  19 mars, 2012 11:28

  kul att du fortsätter! dock tycker jag att såna som klagar på sånt som har med kommentarer/kommentarssystemet att göra borde åtminstone på ngt sätt tacka för att läsare ibland kommenterar/kommentera något tillbaka..

  • 20 mars, 2012 12:00

   Jag försöker svara, men ibland har man inget att tillägga. Det där funkar nog åt båda hållen, tror jag. Jag tackar ofta, men inte alla.

   Det som är mest konstigt med bloggen.fi är att de utesluter sina egna bloggare. T.ex. finns de såna som bloggat från USA och inte längre NÅR sin blogg över huvud taget. Och sen stängde HSS Media vissa av mina inlägg, dit det tyligen kom mest spam. Utan att tala om det för mig – det kunde de ha gjort. De hade också glömt att ta bort spärren när den inte längre behövdes.

   Det konstiga är att alla portaler borde ha samma problem och säkert haft det. De har tappar bort hela min gamla blogg, det jag förde över. Jag vet inte om du hängde med då, men de bad oss som skrev att ”googla efter cachade sidor”, alltså några få inlägg som kanske sparats av Google?!

   Problemet är att de inte har resurser eller pengar och inte satsar på en jäkla fin portal som fortfarande drar folk! Och som VORE bra, om de inte hela tiden bytte folk, om de uppdaterade regelbundet i infobloggen och kollade vad som hände och hade lite action på sajten. Har själv jobbat med motsvarande, det är inte sådär svårt.

   • en läsare permalink
    20 mars, 2012 10:37

    Ok, men kan man, trots att man inte har ngt att tillägga, tacka alla som skrivit en kommentar, eller sätta en smiley eller dylikt? tycker det är dumt att fiska efter kommentarer om man sen inte bryr sig ens att svara på dem på ngt sätt, vare sig man har en ytterligare kommentar eller ej kan man ju bara skriva ngt kort. Det tar ju inte speciellt många sekunder å de flesta får nu inte SÅ många kommentarer att de inte hinner svara på dem..

   • 20 mars, 2012 01:07

    Vad är det du är ute efter? Är du orättvist behandlad? Eller varför har du ständigt något att gnälla över? Har jag sagt nåt opassande till dig? Du skriver ständigt under pseudonym, säger att min blogg är ”jaha, varannan dålig och varannan bra”. Är det så illa, så varför säger du att det är bra att jag är tillbaka?

    Jag vet inte vem du är eller vad du vill, men du är den enda som har problem här. Du skriver en gnällkommentar till inlägg där jag är ledsen och trött. Att du skriver sånt, säger mer om dig, än mig. Om jag har dig som ”vän” på Facebook, tycker jag du ska göra dig och mig en tjänst och ta bort dig själv därifrån, btw.

   • 20 mars, 2012 01:08

    Och det är klart man kan skriva sånt! Klart man tackar ibland. Det har jag gjort många gånger! Hur länge har du följt min blogg? Sedan start, juni 06?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: