Hoppa till innehåll

Utflykt med två

13 mars, 2012

Iiik, iik, datorhaveri! Jag får inte igång den vanliga datorn, utan petar nu på minilaptopen. Det känns konstigt när man är van med en stor skärm, med Photoshop och klar, stor skärm. Och min Spotify och vädertjänsten! Visst är det knasigt hur beroende man blir av teknikprylar? Den här datorn påminner mig förresten om när jag bloggade från BB, för det var just den här jag använde. 😀

Idag var vi till Folkhälsans familjecafé, för att få lite ombyte. Twinsen sov till kvart före nio, efter lite välling. Halleluja, hurra! Då passade det bra att åka in till stan på förmiddagen. Men huh, innan vi var där, var det faktiskt lite kämpigt. Det var mycket gråt, försvunna nappar, omkringkastade kläder och krälande barn. Men det gick ju ändå. När vi var ute och på väg, var det inga problem längre.

Det var massor med folk där, minst 15 barnvagnar! Ett par bekanta ansikten och en massa bebisar och barn! De flesta har redan sina egna smågrupper de tillhör, men vi blandade oss med alla möjliga. Tvillinglivet har en tendens att dominera allt prat, fast det inte är meningen. Jag vill ju höra om andras upplevelser också, det är inte lätt ”bara med ett” eller med syskon och så vidare.

Idag tror jag dessutom att vi har lyckats med bedriften att få ungarna att sova bara en gång, istället för två. På hemvägen somnade de små liven, efter att ha blivit beskådade och voivoivasöt:ade av pensionärsgruppen som kom dit efter oss.

Och så var det ett par saker till,  som många kommenterar och frågar:

Är de identiska? Har ni tvillingar i släkten?

Nej, såklart inte. Det kan man inte vara om det är flicka+pojke. Identisk betyder inte bara lika till utseende, utan även samma kön. Allt, liksom. Och det betyder också att ärftligheten, som det ibland pratas om, bara kan komma från mammans sida, eftersom mamman måste ha två ägg samtidigt. Jag har inget sånt i släkten, det bara sker ibland. Speciellt om man är över 35, är chansen högre.

Det börjar bli riktigt vårigt i stan! Snön har smält på många vägar och gårdar. Solen gassar och värmer. Men det är inga vårvindar som ”smeker och viskar” idag, utan snarare ropar och drar! Nu har twinsen vaknat och drar i mina datorsladdar, det blir dags för mjölk- och fruktstund.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: