Hoppa till innehåll

Pysslarna

13 mars, 2012

Mika gick ut en stund med de två minsta. Jag och William fick en pysselstund. Som han hade väntat tåligt, den lille gossen, hela kvällen. Väntat på att det skulle bli bara han och jag, vänstersaxen, figursaxen, vattenfärgerna och papper. Vi tog gamla reklambland och klippte figurer. Det är faktiskt ett roligt och bra sätt. W hittade skyltar, vi hittade roliga bilder på ruttna bananer och sopbilar. Vi klipper bokstäver och han skriver egna ord.

– Nej, du kan inte läsa, det är japanska! säger han.

Tyvärr blev stunden lite kortare än vi önskade, det är sånt där man borde göra mycket, mycket mer. Och han är så go, den gossen, bara man skulle kunna ge bara honom mer tid ibland. En av tanterna jag träffade idag på babycaféet, berättade att hennes dotter fick identiska tvillingar för tjugo år sedan. Dessutom hade de en storebror som var ett och ett halvt, och det blev mormodern som tog mycket hand om den äldre. Jag vet, jag vet precis! 😀 (sen frågade jag om döttrarna var goda vänner fortfarande. Det var de.)

Egentligen blev det ju rätt roligt att leka all tre i W:s rum också. Milja älskar täcket och den pratade nallen, båda tvillingarna gillar knappar man kan peta på. Sånt finns på Williams bilar och brandstationer. Isaac är duktig på att trycka på små, små knappar, medan Milja bar slår och bankar med hela handen. Däremot har hon alldeles nyss börjat ”dansa” runt med en spelade nalle. Hon snurrar på stället och det ser så sött ut så man bara smälter!

Det här är ett urval av vad vi läser nu. Ni som bor i Åbo; passa på att låna många böcker, för lånetiden är nästan två månader. Bibban gör om sitt lånesystem. Vi lånade bara 29 (och jag är alltid rädd att det ska komma nån som tycker att vi lånar alla deras böcker och att det är orättvist och att vi inte får ta så många). Fast man får tydligen låna upp till 50 stycken.

Nu blev det pysselöverdos. Jag fick äntligen färdigt ett par vantar, som legat längst nere i stickkorgen. Jag hade bara lite, lite kvar på den ena vanten, men nåt litet fel hade smugit sig in mellan stjärnorna. Sen kom jag på att det inte gör nåt, det är bättre att de blir klara. Tadaa! Det kändes bra!

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 13 mars, 2012 08:38

  Vilken mysig pysselstund!

  Våran Jacob är sååå pysselsugen som han själv säger. Så nu har jag en stor påse i köket där jag samlar tomma lådor, äggkartonger, pappersrullar och dylikt. Han kan nu sitta flera timmar på e.m. och pyssla, limma, tejpa och klippa. Resultatet kan vara allt från teckningar, till robotar och andra uppfinningar så som koksbollmaskiner och fågelfröautomater. Just nu har han byggt i hop flera lådor som är bon till hans osynliga hamstrar. Ibland skulle man ju ha lust att slänga allt som står och skräpar, men försöker just nu mest uppmuntra kreativiteten 🙂 Men det går åt mycket tejp och lim 🙂

 2. 14 mars, 2012 06:14

  Vilka böcker är Wiliams favoriter nu? Vi ska på dop i slutet av månaden och tänkte ta med lite böcker åt storebror som också är 4 år. Tips?

  • 14 mars, 2012 11:05

   Han gillar Bamse och Nalle Puh mest, men även alla Halvan-böcker och Mumin. Nu har vi läst Halvan så mycket att vi tröttat på dem ett tag. Han gillar även Mulle Meck och böcker med kaniner. 🙂 Adlibris och många bokhandlar har åldersrekommendationer på böckerna, typ 3-6 år, sånt funkar bra. Klicka på taggen barnböcker i etikettmolnet, så ser du vad mer vi har läst! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: