Hoppa till innehåll

En sjal, del II

23 februari, 2012

Det tar sig, sa mordbrännaren. Sjalen växer, men nu börjar det bli många maskor. Min rundsticka är över en meter lång och full! Och mer ska det bli. Fast än så länge ser sjalen ganska korvig ut. Den är ju inte blockad, då kommer den att bli ännu större.

Till mamma: Nu ser du kanske mönstret? 😀
Det finns förresten på Ravelry, på engelska, men kostar nån euro.

Förresten, på tal om hantverk; den blå jeansmattan jag sitter på: den har mamma vävt. 😀

Andra garn som skulle bli fina till en mörk, liknande sjal är:

Casbah i färgen Mineral…

… och Trail Socks i färgen Ebony, som jag misstänker är ännu mörkare än bilden visar.

Garnbilderna är lånade från Titityy.fi. Och jo, jag vet, jag har snöat in mig på de här lyxgarnen. De finns inte bara på Titityy, även på ett Lankaidea och svenska Garnkorgen.se. Måste göra rättvis reklam här, för det är inget jag annars gillar att skylta med, det är ingen jag samarbetar med på nåt sätt. Men garnen är ju så otroligt mjuka och dessutom sjukt fina, inte konstigt att man gör det. Lagom tjocka också, går att sticka sjalar i 4-4,5:ans stickor och sockor i trean. Eller 2,75 som har blivit min favorit och passar mig bäst.

Lånad bild från Ravelry: i färgen Mineral. Fast det var inte den halsduken jag tänkte göra, skulle bara se färgen.

 

Annons
One Comment leave one →
  1. 24 februari, 2012 09:55

    Så fin den blir! Har också tittat på den på ravelry i nåt skede.
    Håller på med en sjal i sakta mak här också, men den stickas nerifrån och upp. Det tar en halv evighet att sticka ett varv nu, men det kommer att gå fort på slutet istället!

    Skulle gärna beställa lyxgarner, men då sambon har en tendens att få dollartecken i ögonen på grund av de små nystan jag köper redan nu så… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: