Hoppa till innehåll

iPhoneprylar och sånt

22 februari, 2012

Onsdagar är min kördag. Det betyder två eller tre timmar som är bara mina egna – och det är fantastiskt. Idag hade kören sportlov, men fammo kom ändå på besök, som hon brukar. För att backa upp, för att umgås med ungarna bara för att hon är så bra. 🙂

Så jag tog stickningen och åkte till Mylly en och en halv timme. Vilken lyx! Jag hittade en liten, rödrutig klänning för halva priset åt Milja och satt och åt i allsköns ro. Vanligtvis är det någon som drar mig i byxbenet när jag äter. Det är ganska charmigt, för man känner sig sådär extra betydelsefull. Men när man är superhungrig och har lågt blodsocker, är det skönt att någon gång få sätta sig ner, äta, långsamt. Njuta. Sen tar man nu fart hemma igen.

Jag handlade mascara och ett par breda hårspännen. Så otroligt tråkiga saker att köpa, men jag vet att det är är såna saker jag använder. Speciellt hårgrejerna. Mascaran har fått vila mycket mer än den gjorde förut. Men ibland är det roligt att piffa upp sig lite. Man går förbi en spegel och ser: Nämen hej, där är jag ju! Hah, jag ser ju riktigt fräsch ut! och det är väldans roligt, även om man är bara hemma.

Sen såg jag en ganska korkad sak: Ett barnfodral till iPhone. Alltså, det är meningen att man ska sätta sin egen telefon i det där skalet, så att ungarna ska kunna leka med den på ett säkert sätt. Det är inte bra alls! Och det värsta var att man fick ett par app:ar på köpet, barngrejs.

Såhär tycker jag, vad tycker ni?
Det finns vissa saker som är vuxnas. Javisst de blir färre och färre ju äldre barnen blir, men några saker ska man ändå kunna ha som sina egna. Min telefon har jag ibland som nödunderhållning. Musik, nåt färggrant program, t.ex. när vi sitter i bilen och väntar och det gråts väldigt mycket. Men det finns ändå nån gräns för det där. Min gräns går just där, vid den där leksaken. Förr kunde man slänga över mobilen (speciellt om man hade en Nokia-kluns, och nu menar jag på den tiden då man bara kunde smsa och ringa med dem) till ungen och sen var allt bra. Telefonen är en viktig vuxensak, man kan behöva ringa och ta emot samtal som är livsavgörande. Inte ska vi väl då lära ungarna som första grej, att det också _alltid_ är en leksak?

Dessutom är både fram- och baksidan i iPhonen (4 och framåt) gjort av rent glas. Det kan gå sönder, oavsett stötdämpare.

Dagens vårtecken:

Våren är på gång i södra Skåne! Där är snön borta och om temperaturen hålls över noll grader ett par dagar till, så är det vår officiellt. Snödroppe och scilla blommar redan – och sen kommer det sakta norrut. Hurra!

En liten mysbild:

Isaac pysslar med en burk. Länge, länge sittar han och leker med burken, rör med skeden, pratar för sig själv. Jag undrar vad som försigår i ett så litet, men underbart huvud. 😀

Annons
One Comment leave one →
  1. 23 februari, 2012 10:11

    Onsdagkvällarna är också mina..härligt med sån tid!

    Sminka sig tycker jag man skall göra för sin egen skull, det gör iallafall jag, och det betyder att man har smink på åxå hemma, för då mår man bäst 🙂

    Kram till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: