Hoppa till innehåll

Kockarna

20 februari, 2012

Det är måndag morgon och vi förbereder storkok. Ungarna är glada, vi äter gröt med lingon och lite rågbröd på det. Jag är fortfarande fascinerad av att Isaac biter och sliter i brödet med sina ynka två tänder.

Medan jag skär grönsaker, kryper ungarna vid diskmaskinen och leker med plastbyttor och hittar smulor under bordet från frukosten. Emellanåt måste man reda ut vem som ska ha vad, för de bråkar redan om samma saker. De lär sig tidigt att dela, de här två, men det kommer inte att bli lätt när de blir äldre.

Den dagen, den sorgen, drillar vi och fortsätter lyssna på birdsongradio.com, njuta av koltrastarna, och plocka med små skålar och böcker. Jag sjunger Peps’ O’boy, vilket vackert väder, njuter av solskenet och försöker förtränga dammet (och sista delen av rotfyllningen senare idag…) Det är trots allt väldigt lätt att underhålla två som är såhär små. 🙂

Förresten: den som har kommit på att sälja en lagom liten blomkål tillsammans med en lagom liten broccoli, utan de enorma blastarna, är ett geni! Sånt applåderar vi!

20120220-100627.jpg

20120220-100635.jpg

20120220-100653.jpg

Annons
One Comment leave one →
  1. inges permalink
    20 februari, 2012 10:14

    Härligt med små medhjälpare, som är så söta. Och själv säger jag: Nej, tack till broccolin! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: