Hoppa till innehåll

Turkos, blå och en rosa

16 februari, 2012

Igår lärde jag mig att smältvattnet som kommer från glaciärerna, det som tar med sig material inuti isen, kallas glaciärkräm. Det tyckte jag var lustigt. Det färgar floderna mjölkblåa, ungefär som det här underbara garnet. Färgen heter också, väldigt passade, Glacier. Ska nystas, men inte än, för jag beundrar det bara i hyllan ett tag till, och bli sockor.

Min mörkblåa/turkosa sjal växer. Och växer! Det går snabbt, när man kan. Mönstret heter Shetland Triangle Lace. Snart har jag stickat upp en härva och jag tänker fortsätta på en till. Men min leverantör skickade fel färg, så jag väntar på en korrigering. Jag skickade tillbaka härvan i fel färg i måndags. Blä, tråkigt att vänta så länge. Kanske imorron?

Andra turkosa saker som är fina, är de här skorna från Ripcurl. Mumzie, säger jag bara, men vägrar punga ut med nästan 100 ege. Så jag tittar och njuter. Bild från brandos.fi.

Såhär i stickväg, med turkos touch, kan man nämna det här påslakanset:et från Anttila/netAnttila. Ganska snyggt, fast jag föredrar egentligen prickar och ränder.

Lagom budget: 7 bröder-nyheten, en av vårens färger. Det är bra att det är andra som älskar turkost!

Det här är inte turkost, det är blått. Jag köpte tröjan till Wili och han älskar den. Så jag köpte en till, fast i orange, för det är olika färger, beroende på vilken bokstav man tar. Från H&M. Och på tal om bokstäver läste vi Östens ABC-saga ikväll. En given framgång, killen älskar bokstäver och jag tycker det är stormbra!

Okej, såhär är det. Jag passar inte i rosa. Det gör att jag ser ännu mer genomskinlig ut, med min ljusa hud och med mitt röda hår. Men ibland struntar jag fullkomligt i det och blir kär i ett litet plagg för 9,90 och bara måste ha det, för att det är så laxrosa och fullkomligt. Man kan vara lite rosa ibland också. Fast man älskar blått.

 

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 17 februari, 2012 04:44

  På tal om rosa så har jag också köpt det där rosa 7 bröder-garnet nu. Och några randiga varianter av samma garn. Men inte det där turkosrandiga än… trevligt att ha något oprövat kvar, och än finns det många att sticka sockor åt… 😉

  • 17 februari, 2012 08:30

   Härligt att du stickar en massa. Det är bra terapi, jag tycker jag blir lugnare av det, det är lite meditativt och mysigt. Och sockor behövs alltid! Det är några som har frågat vad jag gör av alla mina sockor. Det blir inte så många över, jag tror jag har tre par själv, varav två som jag använde jätteofta. 😀 Så fortsätt sticka du. Det är alltid välkommet.

 2. 17 februari, 2012 05:42

  ..eller som jag, som bara måste köåa en grön pyjamas åt Aaron, fast jag inte alls gillar grönt och brunt.
  Kollade in de där bokstavströjorna går, fina!

  • 17 februari, 2012 08:31

   Det är också ett sätt! Och ibland börjar man gilla en färg eller ett plagg, fast det inte är nåt man normalt skulle välja i första hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: