Hoppa till innehåll

Solskenssnö och klänningar

8 februari, 2012

Det snöade i morse. Sån där julesnö som sakta dalar ner och lägger sig som ett tunt täcke över bilar, tak, vägar och träd. Sån där fjäderlätt snö som dansar runt och glittrar när man stampar i den. Som man borstar av bilen med en lätt handrörelse.

Och så kom solen fram på eftermiddagen och tinade upp kalla nordbor. Och trötta mammor, som har twins som sover lite sämre just nu. Jag drar ut vagnen, slirar genom snön och stannar för att fota lite ibland. Njuter av dagsljuset och att twinsen är så nöjda. De sitter där och tittar, småmyser. Isaac slocknar först, precis som vanligt. Kanske de sover längre idag på dan, så de också blir gladare, om de får lite frisk luft? Jag är så tacksam över vår balkong (ja, jag vet Rockmom, det är faktiskt lyxigt!) och att den har glas.

Eva skriver om att hon ”tankar”, speciellt tillsammans med Sindre, när hon är hemma. Laddar med kärlek och omsorg, med tid tillsammans. Jag tankar när jag är bara med William. Vilket faktiskt är ganska ofta och det är jag glad över. Igår gick vi bland annat till bibban. De hade en massa roliga dräkter där, som barn fick låna och klä ut sig i. William brukar aldrig vilja klä ut sig och jag har inte pressat honom till det heller, om han nu inte vill. Men när de andra ungarna där började prova dräkter, ville han också. Helst klänningar. Han hade på sig en med stjärnor och sa att han var president.

Förut tyckte jag att min gräns för vad killar ska ha på sig, när man ska vara könsneutral och allt det där, gick vid klänningar. Men jag har ändrat mig. Han älskade ju att ha prinsesskläderna, det är klart han ska få ha dem om han vill! 😀

Nästa gång ska jag klä ut mig direkt och ha kläderna på när jag leker, sa han innan vi gick. Och jag blir glad i själen för att han inte längre är nervös över eller tycker det är pinsamt att klä ut sig! ❤ Hans bästa vänner på dagis är förresten tjejer. Jag tycker han leker hårt och retas med dem, i alla fall när vi hämtar honom, men på dagis säger de att ”han och X leker så fint tillsammans”. Fina killen, jag blir så stolt och glad!

När vi satt och åt glass passade jag på att krama och pussa honom lite. För att jag kan och för att han är min son.

Mammaaa, varför pussar du mig? frågade han lite besvärat.
För att jag tycker så mycket om dig, svarade jag. Nästa gång kan jag fråga först, okej?
Två sekunder senare fortsätter jag:
Får jag pussa dig nu då?
Joo, det får du väl, svarar han förstrött.

Min lilla stora kille. Jag är glad så länge han gillar att hålla min hand och jag får krama om honom. Förhoppningsvis ändå ett bra tag till. ♥

PS. En till rolig sak med bibban; att leta efter babyböcker åt Isaac och Milja! 😀 Isaac älskar att sitta i famnen och lyssna när man läser, han gråter när man sluter, piper alldeles förskräckligt ynkligt. Stackars liten, man vill bara krama och krama! DS.

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. 8 februari, 2012 05:52

  Och jag ÄR avis. Jag har ju åxå en inglasad balkong, men problemet är att man antingen måste sätta dem där att sova hela luren, eller så måste man vara ute och vandra de två-tre timmarna som de sover. Eftersom man måste vika ihop vagnen för at få ut den genom dörren så får man inte båda.
  På landet får jag det, och det är jag tacksam för

  På tal om böcker..här läser vi och läser och läser. Dagarna i ända, miljoner gånger minst 🙂

  • 8 februari, 2012 08:36

   Urk, det blir ganska länge att gå så. Ibland vill man ju faktiskt göra nåt annat själv, typ städa. Det går nämligen inte alls att dammsuga längre, Milja gråter så fort jag tar fram dammsugaren och senast dammsög jag med henne i famnen. Jag orkade inte så länge. 😛

   Kan du få tag i en balkongvagn? En sämre, en lånevagn, som kan stå där? Man kan ju flytta över de små liven, om man orkar pysslar med det.

   Härligt med böckerna förresten. ^_^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: