Hoppa till innehåll

Isande

8 februari, 2012

Jag kom att tänka på en dikt, när jag huttrande famlade med kameran, strax efter sångövningen och strax innan jag småsprang tillbaka till bilen. Det är isande -17 grader och snålblåst som går genom märg och ben. Det var fint i alla fall! Lycka är sedan att komma hem till en varm lägenhet, utan drag, där jag kan gå barfota utan att frysa och där jag har min familj; mina sovande, underbara ungar, med världens mjukaste små händer.

Ja tack

En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isande tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet.

[Sonja Åkesson]

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: