Hoppa till innehåll

De vilda liven

7 februari, 2012

Jag plockar undan CD-skivor, lådor och mina noter. Viker undan gardiner så ungarna inte ska dra ner dem. Jag blir snart utan utrymme att lägga saker på, saker som måste vara utom räckhåll. När jag skulle hämta kaffe i köket, drog Isaac ner alla mina noter, del mönster och häften. Som tur skadade han inte sig, han satt bara där i högen med papper. Milja kom på att man kan skaka hyllor och ställningar och jag är rädd att hon ska dra nån tyngre grej över sig.

Inatt sov nog ingen bra. Jo, William, det är bra. Men de två minsta ville inte sova. Jag sov med armen runt Isaac och när jag släppte, rullade han efter ett tag över till syrran och sparkade henne eller kom åt henne så hon vaknade eller grät. Så idag är jag lite trötta gnällmamman.

Jag tänker också på att det inte hjälper att vara arg, för då blir ungarna mer sura. Så vi tänker på roligare saker, kokar mysig mat och läser små böcker.

Maten blev jag extra nöjd med idag. Det är svårt att hitta en variation och i början var jag livrädd för hur jag skulle kunna hitta på två olika sorters mat varje dag. Nu vet jag att det inte är så noga. Vi steker köttfärs och kryddar med paprika, torkad dill och lite paprika. En halv matsked kalvbuljong. Steker aubergine i olja och lite kryddor. Kokar batat, palsternacka, potatis, små broccoliknippen och morot. Det blev riktigt gott.

Granskningsnämnden säger: Godkänt. ^_^

Ungarna äter som små hästar, jag fyller på med mer mat och det går också ner. Och fruktpuré. Sen letar de matbitar som ramlat på golvet. Vad hände med matvägrarna? 😀  Det blev förresten hundra gångern bättre jag låta ungarna sova en stund före lunch. Det enda tokiga är att det kan bli långt till kvällssömnen, men allt har ju sitt pris. De sover fortfarande två gånger per dag.

Förresten, det blev inget TYKS-besök för min del igår. Ingen större fara för min del, det var bara ett kontrollbesök. Det hade varit ”en liten brand” där, som de sa åt mig i telefon, på morgonen. Jag var en av de tvåhundra som fick en ny tid.

Dagens sämsta: Moderna banker. Hur ska man lära ungar pengars värde? Hur ska de förstå vad en siffra på ett konto betyder, om man inte får hålla i pengar och spara själv? Man kan inte ens gå till banken med spargrisar längre. Jo, men då får man hälla pengarna i en påse, som skickas till Laskentakeskus och man får veta hur mycket det är – om en vecka! Så ruttet så det är inte sant. Blä!

Dagens bästa: Igår hann jag med både tandhygenistbesök, kolla lite kläder, hitta ett par billigar tröjor åt twinens och åt William – och – äntligen ett par byxor åt mig själv! Visst är det märkligt hur lätt man hittar nån topp då och då, men hur det alltid är byxkris? Nu hann jag till och med prova dem i affären. ^_^

Dagens humor: Isaac försöker som alltid roffa åt sig fjärrkontrollen. Idag lyckade han och satt, väldigt djukt försjunken i sina googli-goolgi-funderingar och bytte kanal.
Mission: complete. Om man dessutom får smaka på fjärrisen, är det ännu bättre.

Dagens mysiga: Smycket som jag hade beställt av Keka, kom idag. Tack! 😀

Annons
9 kommentarer leave one →
 1. 7 februari, 2012 12:56

  Vilket vackert smycke! Å vilka underbart vackra barn ❤

 2. SusanneL permalink
  7 februari, 2012 02:44

  Åj va fint halsband 🙂 Gillar din blogg !! Kram

  • 8 februari, 2012 08:41

   Hon är duktig, Keka! Tack ska du ha och stor kram tillbaka!

 3. 7 februari, 2012 03:33

  Åh, flashback! Jag minns ännu när jag var med spargrisen till banken (i Öja! Det fanns en BANK i lilla Öja på 80-talet. Inte bara det – bank, post, bibliotek, rådgivning, två skolor och två butiker…) med mamma. Tanten räknade och la in pengarna på kontot, och så fick man den egna lilla bankboken. Det var högtidligt och viktigt. Mycket möjligt att det är svårt att lära ut pengars konkreta värde numera när man aldrig får se pengarna… Säkert därför jag är så snål 😛

  • 8 februari, 2012 08:40

   Det är bra att kunna spara! Snålhet, tja det är väl en åsikt, var gränsen går för det. ^^ Härligt, Öja! 😀

 4. 7 februari, 2012 05:28

  Vet du, detdär mattipset brukar jag också köra med, senast nu ikväll. Är jag urtrött och sur så att taggarna bara spretar så brukar allt bli bättre av att satsa lite exta på maten och så vips känns det bättre igen! Vet inte hur det fungerar, bara att det gör det.

  • 8 februari, 2012 08:38

   Ja, det funkar faktiskt! Och att äta gör alla gladare.

 5. 9 februari, 2012 10:02

  Superfina. Borde beställa något 🙂 Tack för tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: